Αυτά είναι τα 11 μυστικά καθαριότητας των ξενοδοχείων

0
95

Θέλετε ένα σπίτι καθαρό και οργανωμένο όπως βλέπετε τα ξενοδοχεία; Σας έχουμε έντεκα μυστικά που θα κάνουν το σπίτι σας να ξεχωρίζει και να λάμπει από καθαριότητα.

1. Αρχικά, μαζέψτε τα σκουπίδια
Είναι πάντα προτιμότερο να ξεκινάτε το καθάρισμα σε ένα χώρο που δεν έχει περιττά αντικείμενα. Αδειάστε λοιπόν τα σκουπίδια, αφαιρέστε τα σεντόνια, τις πετσέτες και οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο μπορεί να βρίσκεται στη μέση. Μέσα στο μπάνιο, μαζέψτε τις πετσέτες, τα πατάκια, τα δοχεία και οτιδήποτε βρίσκεται πάνω στα έπιπλα μπάνιου. Έτσι δε θα χρειαστεί ούτε να σκουπίζετε γύρω τους, ούτε να τα σηκώνετε και να τα ξανα τοποθετείτε αφήνοντας σημάδια.

2. Χρησιμοποιήστε πανιά μικροϊνών
Το μυστικό για τον αποτελσματικό καθαρισμό της σκόνης είναι το κατάλληλο πανί καθαρισμού και η μικροΐνα είναι ιδανική γι’ αυτή τη δουλειά, σύμφωνα με τους επαγγελματίες στο χώρο του καθαρισμού.

3. Ακολουθήστε το κόλπο για γρήγορο στρώσιμο κρεβατιού
Το στρώσιμο ενός κρεβατιού που είναι υπέρδιπλο μπορεί να είναι χρονοβόρο. Ανεξάρτητα από τη γωνία με την οποία ξεκινάτε, σχεδόν πάντα συνειδητοποιείτε ότι τοποθετείτε το μακρύ άκρο του σεντονιού στο κοντό άκρο του στρώματος. Μια σημαντική υπόδειξη εδώ είναι ότι οι ετικέτες πηγαίνουν πάντα στο κάτω μέρος. Επίσης, μια άλλη πρόταση είναι να μαρκάρετε τις εσωτερικές ραφές με ένα μαρκαδόρο έτσι ώστε να γνωρίζετε ποια είναι η δεξιά και ποια ή αριστερή γωνία.

4. Ξεσκονίστε σωστά τις κουρτίνες
Με την πάροδο του χρόνου, τα σωματίδια σκόνης μπορούν να πολλαπλασιαστούν γύρω από το δωμάτιο. Ο καλύτερος τρόπος για να απομακρύνετε τη σκόνη από τις κουρτίνες είναι χτυπώντας τις με μια πετσέτα, η οποία είναι αρκετά βαριά για αυτή τη δουλειά, αλλά παράλληλα και αρκετά ελαφριά ώστε το χέρι σας να μην κουράζεται. Απλά στείλτε όλη τη σκόνη στο πάτωμα και μετά σκουπίστε την με την ηλεκτρική σκούπα.

5. Σκουπίστε πρώτα και μετά σφουγγαρίστε
Πάντα να σκουπίζετε πριν από το σφουγγάρισμα. Αυτό θα σας γλιτώσει από ανεπιθύμητα μικροαντικείμενα στο πάτωμα που θα είναι δύσκολο να αφαιρεθούν αργότερα. Όταν έρθει η ώρα να σφουγγαρίσετε, ξεκινήστε από την άκρη και προχωρήστε προς την πόρτα.

6. Κρατήστε για το τέλος τον καθαρισμό του μπάνιου
Καθαρίστε το πάτωμα του μπάνιου εφόσον έχετε τελειώσει με το υπόλοιπο σπίτι, για να μην μεταφέρετε βακτήρια από το ένα δωμάτιο στο άλλο.

7. Αφήστε τα προϊόντα καθαρισμού να λειτουργήσουν σωστά
Αφήστε τα απορρυπαντικά και καθαριστικά να κάνουν τη δουλειά τους. Ψεκάστε τους τοίχους της μπανιέρας και την τουαλέτα και αφήστε τα προϊόντα να δράσουν για αρκετά λεπτά. Στο μεταξύ, μπορείτε να καθαρίσετε καθρέφτες, παράθυρα, ντουλάπια και οτιδήποτε άλλο γύρω από το δωμάτιο. Μετά από λίγη ώρα μπορείτε να επιστρέψετε και να ξεπλύνετε τις επιφάνειες με τις οποίες ξεκινήσατε, εφόσον τα καθαριστικά θα έχουν δράσει.

8. Σκουπίστε με διαφορετικό τρόπο
Σκουπίστε αρχικά το δωμάτιο στις περιοχές που χρησιμοποιούνται περισσότερο και στο τέλος κατευθυνθείτε και πάλι προς την έξοδο έτσι ώστε να περάσετε δύο φορές τα πιο “πολυσύχναστα” σημεία.

9. Καθαρίστε με ξύδι και νερό
Μπορεί να πιστεύετε ότι οι καμαριέρες διαθέτουν κάποιο απίθανο μυστικό καθαριστικό, αλλά το καλύτερο όπλο είναι το άσπρο ξύδι με νερό. Είναι οικολογικό και εύκολο να φτιαχτεί, ενώ καθαρίζει πολύ καλά, απομακρύνοντας ακόμη και τη θολότητα από τα υπολείμματα που αφήνονται από άλλα καθαριστικά. Γεμίστε ένα μπουκάλι ψεκασμού με ένα μέρος ξίδι και τρία μέρη νερού.

10. Να έχετε πάντα μαζί σας μια οδοντόβουρτσα
Οι μικρές οδοντόβουρτσες είναι ιδανικές για να καθαρίσετε τα δυσπρόσιτα σημεία στο μπάνιο. Ειδικά αν΄παμεσα στα πλακάκια, γύρω από το νιπτήρα και στο κάτω μέρος της τουαλέτας, που είναι το πιο δύσκολο σημείο και τείνει να λερώνεται εύκολα.

11. Οργανώστε τα είδη και εργαλεία καθαρισμού
Οι καμαριέρες διατηρούν όλα όσα θα μπορούσαν ενδεχομένως να χρειαστούν στο καρότσι καμαριέρας. Φτιάξτε και εσείς μια μίνι έκδοση του καροτσιού προσθέτοντας σε έναν κάδο ή κουβά όλα τα είδη καθαρισμού και τα εργαλεία σας. Αυτό θα σας εξοικονομήσει χρόνο και προσπάθεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ