Αναφορά Συμεών Κεδίκογλου «Εξαίρεση του Ν.Π.Δ.Δ. Ινστιτούτο Τεκμηρίωσης, Πληροφόρησης και Έρευνας του καρκίνου “Γεώργιος Ν. Παπανικολάου“»

Αναφορά κατέθεσε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Συμεών Κεδίκογλου για τον υπουργό Εσωτερικών

Η πρόσφατη απόφαση της 9ης Νοεμβρίου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου για το αίτημα εξαίρεσης κατά το άρθρο 52 του Ν. 5056/2023 από την κατάργηση που προβλέπεται στα άρθρα 27 και 29 του Ν.Π.Δ.Δ. Ινστιτούτο Τεκμηρίωσης, Πληροφόρησης και Έρευνας του καρκίνου “Γεώργιος Ν. Παπανικολάου“ και την παραμονή του ως νομικό πρόσωπο μας βρίσκει σύμφωνους. Κι αυτό γιατί πράγματι ο Γεώργιος Παπανικολάου υπήρξε μια εξέχουσα προσωπικότητα με επιστημονικό έργο παγκόσμιας ακτινοβολίας καταγόμενος από την Κύμη όπου υπάρχει άλλωστε και το πατρικό του σπίτι.

Σκοπός του Ινστιτούτου, λοιπόν, είναι η ανάδειξη τόσο του έργου του όσο και η ενημέρωση των πολιτών για θέματα πρόληψης του καρκίνου. Επίσης, η διεξαγωγή σεμιναρίων, συνεδρίων αλλά και δράσεων με συμμετοχή από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχει σα δευτερογενές αποτέλεσμα είναι την τουριστική ανάδειξη και επισκεψιμότητα της περιοχής κυριολεκτικά από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Συνεπώς, συντασσόμαστε με το πάνδημο αίτημα των κατοίκων για τη δυνατότητα συνέχισης της δράσης του   Ινστιτούτου αλλά και της ενίσχυσής του περαιτέρω και παρακαλούμε να δείτε το θέμα με τη δέουσα σοβαρότητα και ευαισθησία.

Αθήνα, 15  Νοεμβρίου 2023

Ο καταθέτων βουλευτής,

Συμεών Κεδίκογλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img
spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά