Ανακοίνωσε έκτακτο «δώρο Χριστουγέννων» ο Μητσοτάκης – Ποιοι και πόσα χρήματα θα πάρουν

Στον επόμενο μήνα οι ανακοινώσεις για τις παρεμβάσεις στο κέντρο της Αθήνας

Η σημερινή ραδιοφωνική συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΙ άρχισε με τη συζήτηση σχετικά με το κυκλοφοριακό της πρωτεύουσας, το οποίο σαφώς είναι ένα ζήτημα που ταλαιπωρεί μεγάλο ποσοστό των πολιτών καθημερινά. Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια τόνισε πως η βελτίωση της ελληνικής οικονομίας έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της κίνησης και αυτό με τη σειρά του έχει ως συνέπεια την ανάγκη παρέμβασης σε πολλά επίπεδα. Μία από τις μακροπρόθεσμες λύσεις που διαφαίνονται είναι η 4 γραμμή του Μετρό. Ακόμη, κατά τον ερχόμενο μήνα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τις παρεμβάσεις στο κέντρο της Αθήνας ενώ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024 θα πραγματοποιηθεί η παραλαβή των νέων λεωφορείων καθώς πολλά από τα ήδη υπάρχοντα λεωφορεία της πόλης είναι απαράδεκτα και δεν συμβαδίζουν όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, με την εικόνα μιας χώρας που προοδεύει.

Θα δώσουμε έμφαση και στο ποδήλατο. Θέλω να φτιάξουμε ποδηλατοδρόμους στο κέντρο που θα έχουν νόημα. Π.χ. να μπορούμε να εξυπηρετήσουμε την Πανεπιστημιούπολη ώστε να μπορεί να συνδεθεί με το κέντρο. Σε συνδυασμό με μεγαλύτερη έμφαση στον ρόλο της τροχαίας αλλά αν ήταν αυτό το πρόβλημα θα το είχαν λύσει όλες οι χώρες. Έχουμε πεπερασμένο αριθμό δρόμων και πολλά αυτοκίνητα. Γι’ αυτό θα δώσουμε έμφαση στην καλύτερη λειτουργία των λεωφορείων. Μέσα στο 2024 μπορούμε να έχουμε βελτίωση της καθημερινότητας μέσα από τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Κάμερες θα μπουν. Ο προγραμματισμός είναι για 700 ξεκινώντας από το κέντρο της Αθήνας. Από τη στιγμή που καλύπτουν δημόσιο χώρο δεν βλέπω να υπάρχει κανένα ζήτημα. Και στα ζητήαμτα της γενικότερης παραβατικότητας προσφεύγουμε σε ιδιωτικές κάμερες. Είναι καλύτερο αυτό να μπορούμε να το κάνουμε δημόσια. Υπάρχουν εργαλεία που μπορούν να μας βοηθήσουν να κάνουμε την καθημερινότητα καλύτερη.

Για τη συνάντηση με τον Χάρη Δούκα: Προσβλέπω σε μια ουσιαστική συνεργασία. Υπάρχουν αποφάσεις που άπτονται της ζωής του δήμου αλλά οι αποφάσεις είναι της κυβέρνησης. Για παράδειγμα το Μετρό στην πλατεία Εξαρχείων θα προχωρήσει κανονικά. Ξέρω ότι υπάρχει συζήτηση για τη Βασιλίσσης Όλγας, στη νομολογία υπάρχει το δεδικασμένο ότι πεζοδρομείται, δεν ξεπεζοδρομείται. Πολύ δύσκολο και λάθος να ανοίξει ξανά για τα αυτοκίνητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img
spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά

Τσακλόγλου: Είναι καταγεγραμμένοι 78.000 συνταξιούχοι στην πλατφόρμα του ΕΦΚΑ

Ο ίδιος σημείωσε πως μέχρι πρόσφατα σε περίπτωση που...

Εκδήώση για τη Φορολογία Εισοδήματος 2024 από το Επιμελητήριο Εύβοιας

Το Επιμελητήριο Εύβοιας στο πλαίσιο ενημέρωσης των μελών του...

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα-Τι αναφέρει...