Ανακοίνωση του τομεάρχη Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Συμεών Κεδίκογλου, σχετικά με το σχέδιο νόμου για την εκτός σχεδίου δόμηση και τις επιπτώσεις του

Ανακοίνωση του τομεάρχη Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Συμεών Κεδίκογλου, σχετικά με το σχέδιο νόμου- έκτρωμα για την εκτός σχεδίου δόμηση που ανοίγει το δρόμο στην τσιμεντοποίηση της χώρας

 

Οι νέες ρυθμίσεις που παρουσιάστηκαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος ανοίγουν τον δρόμο διάπλατα στην εκτός σχεδίου δόμηση κι αυτό την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη μία έκρηξη της δόμησης και του real estate κυρίως στα νησιά. Το πρόγραμμα εκπόνησης πολεοδομικών σχεδίων θα έρθει κατόπιν εορτής αφού στην επόμενη τετραετία θα σπεύσουν όλοι να χτίσουν όπου μπορούν. Προφανώς, οι παρούσες ρυθμίσεις, για μικροκομματικούς και πελατειακούς λόγους, εξυπηρετούν κυρίως συμφέροντα ξενοδοχειακών αλυσίδων και άλλους «μεγαλοσχήμονες» που επιθυμούν να χτίσουν κυρίως στα νησιά.

Με τις ρυθμίσεις πολλαπλασιάζεται το δίκτυο των δρόμων δίπλα στους οποίους θα μπορεί να χτίσει κάποιος και δεν αφορά μόνο τα παρόδια οικόπεδα αλλά μέσω διόδων «εξυπηρετείται» μεγαλύτερος αριθμός περιπτώσεων.

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις αναφέρουν ότι η εκτός σχεδίου δόμηση αποτελεί μία ελληνική ιδιαιτερότητα άγνωστη στα ευρωπαϊκά κράτη. Η ελληνική φύση απειλείται με ολέθριες συνέπειες και είναι σαφές ότι εκτός από τη περιβαλλοντική υποβάθμιση που προκαλείται αυξάνεται η τρωτότητα σε φυσικές καταστροφές και γενικότερα στις συνέπειες της κλιματικής κρίσης!

Οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για χρήση drones ως διαδικασία εντοπισμού της αυθαίρετης δόμησης, για τις κατεδαφίσεις και η μεταφορά αρμοδιοτήτων από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις στη κεντρική διοίκηση μάλλον θυμηδία προκαλούν.

Μετά τον «περιβαλλοντοκτόνο» νόμο Χατζηδάκη που δεν σεβάστηκε ούτε τις natura περιοχές, μετά τη σύνταξη της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με αυτούς που ήταν αντίθετοι στις περιβαλλοντικές αποκαταστάσεις σε φυσικές καταστροφές, που ευτυχώς η γνώμη τους δεν πέρασε, έρχεται και αυτό το νομοσχέδιο να αποδείξει πόσο χαμηλά βρίσκεται το περιβάλλον στην ατζέντα της κυβέρνησης αλλά και το δυστυχώς καταστροφικό της πέρασμα για τις επόμενες γενιές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img
spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά