Απόφαση «βόμβα» για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο: Το Δικαστήριο της Ε.Ε. τάχθηκε υπέρ της European Super League

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκρινε ότι η UEFA δεν μπορεί να διατηρεί μονοπώλιο σε ποδοσφαιρικές διοργανώσεις – Με βάση την απόφαση η ευρωπαϊκή Super League μπορεί να δημιουργηθεί

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αφού το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκρινε ότι η UEFA δεν μπορεί να διατηρεί μονοπώλιο σε ποδοσφαιρικές διοργανώσης, άρα η ευρωπαϊκή Super League μπορεί να δημιουργηθεί.

Η απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι δεσμευτική, κάτι που σημαίνει ότι πια η UEFA δεν μπορεί να πάει κόντρα σε συλλόγους που θέλουν να αποχωρήσουν από την… σκέπη τους και να δημιουργήσουν τη δική τους Λίγκα.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε συγκεκριμένα πως οι κανονισμοί της FIFA και της UEFA για αδειοδότηση πριν από τη δημιουργία διοργανώσεων συλλόγων όπως η European Super League παραβιάζουν το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ωστόσο, στην ανακοίνωσή του σημειώνει πως αυτό δεν σημαίνει πως αυτομάτως πρέπει να δοθεί η άδεια για τη δημιουργία μιας νέας διοργάνωσης όπως η European Super League.

Αυτοί οι κανονισμοί είναι αντίθετοι στο δίκαιο του ανταγωνισμού και την ελεύθερη παροχή υπηρεσιών», αναφέρει η απόφαση και συνεχίζει: «Οι κανονισμοί της FIFA και της UEFA που υποβάλλουν τη δημιουργία ενός νέου πρότζεκτ διοργάνωσης συλλόγων, όπως η European Super League, και απαγορεύσει σε ομάδες και παίκτες να λάβουν μέρος σε αυτή, είναι παράνομοι».

«Η FIFA και η UEFA δεν είναι δεσμευμένες σε κανένα κριτήριο που να εγγυάται το διαφανές του χαρακτήρος τους, την αντικειμενικότητά τους και πως δεν κάνουν διακρίσεις. Έτσι, οι κανονισμοί που δίνουν στη FIFA και την UEFA τον αποκλειστικό έλεγχο επί της εμπορικής εκμετάλλευσης των δικαιωμάτων που παράγονται από αυτές τις διοργανώσεις μπορούν να βλάψουν τον ανταγωνισμό, λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία που έχουν αυτά τα δικαιώματα για τα ΜΜΕ, τους καταναλωτές και τους τηλεθεατές», προσθέτει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img
spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά

14 Ιουνίου 1987: Η θρυλική μέρα που η Ελλάδα έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο μπάσκετ (Βίντεο)

Το καλοκαίρι του 1987 στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί η...

Ασημένιος ο Καραλής: “Πέταξε” στα 5.87μ. στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης

Το πρώτο του μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου κατέκτησε...

Μυθικό πριμ 5 εκατ. ευρώ από τον Β. Μαρινάκη στους Κυπελλούχους Ευρώπης παίκτες του Ολυμπιακού

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης "χρυσώνει" τους ποδοσφαιριστές του και μάλιστα...