Χαλκίδα: Επίσκεψη Σπύρου σε Βάκα – Τα θέματα που συζήτησαν

Τα ζητήματα που έθεσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης από την Δήμαρχο

Την Τρίτη 9 Ιανουαρίου, κατόπιν πρωτοβουλίας του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργου Σπύρου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη Δήμαρχο Χαλκιδέων Ελένη Βάκα, στο δημοτικό κατάστημα της οδού Ληλαντίων.

Τα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση από πλευράς του κ. Σπύρου κατά τη διάρκεια της συναντήσεως ήταν:

Α) Το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων του δήμου, που πρέπει να συζητηθεί εκτενώς στο Δημοτικό Συμβούλιο και να εξευρεθεί άμεσα τρόπος μείωσης του κόστους μεταφοράς (προμήθεια ιδίων μέσων μεταφοράς με βάση το υπόδειγμα του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων και Κύμης-Αλιβερίου) και η επίσπευση κατασκευής κυττάρου εναπόθεσης.

Β) Το θέμα της ανάπλασης της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου και της ανάγκης να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη και να μειωθούν οι επιπτώσεις σε βάρος των εμπορικών καταστημάτων τόσο στη φάση εκτέλεσης του έργου όσο και μετά από αυτήν.

Γ) Το θέμα της επίσπευσης παράδοσης του έργου της παλαιάς αγοράς της Χαλκίδας και της διαφανούς δημοπράτησης των μισθώσεων των καταστημάτων στη βάση ενός λειτουργικού κανονισμού έτσι ώστε να επιτευχθεί η κινητοποίηση του συνόλου των οικονομικών συντελεστών του δήμου.

Δ) Το θέμα των σκοπούμενων νέων χρήσεων στη σχολάζουσα βιομηχανία τσιμέντου της Χαλκίδας και της ανάγκης αφενός να διατηρηθούν τα στοιχεία βιομηχανικής πολιτιστικής κληρονομιάς που θα κριθούν ως διατηρητέα και αφετέρου να αποκλειστεί η επανάχρηση στη κατεύθυνση της βιομηχανίας και ιδίως για τη διαχείριση απορριμμάτων.

Ε) Το ζήτημα της διέλευσης του καλωδίου υπερυψηλής τάσης μέσα από τον οικισμό του Μύτικα και της ανάγκης να προστατευτεί η υγεία των κατοίκων με τη συμπαράσταση του δήμου.

Ο κ. Σπύρου ζήτησε για τα παραπάνω μείζονα θέματα να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο, να γίνει ενδελεχής ενημέρωση των καταστηματαρχών για το έργο της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου και να ληφθούν υπ’ όψιν οι προτάσεις τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img
spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά