Δήμος Χαλκιδέων: Αυτά είναι τα έργα στα πλαίσια της Στρατηγικής και Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης

 

Νέα, επικαιροποιημένη πρόταση Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Σ.Β.Α.Α.), για τη νέα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2021-2027, υποβάλλει ο Δήμος Χαλκιδέων, στην οποία προτείνονται, μεταξύ άλλων, νέα έργα, συνολικού εκτιμώμενου προϋπολογισμού 19.084.046,83 ευρώ,  με σκοπό την αναβάθμιση και βελτίωση των υποδομών του Δήμου.

Συγκεκριμένα, τα νέα έργα που προτείνει ο Δήμος Χαλκιδέων είναι:

  • Αναβάθμιση-εκσυγχρονισμός Σχολικής Μονάδας ΕΠΑΛ Χαλκίδας, προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ

Ανακατασκευάζεται το παρόν κτίριο και δημιουργείται ένα νέο, σύγχρονο σχολικό κτίριο, που θα στεγάζει τα ΕΠΑΛ Χαλκίδας, με όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, για την ασφαλή στέγαση των μαθητών.

  • Δημιουργία υποδομής στέγασης του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Χαλκίδας, προϋπολογισμού 4.846.005,83 ευρώ

Κατασκευάζεται νέο κτίριο, σε χώρο που θα παραχωρηθεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το οποίο θα στεγάζει τα Εργαστήρια, το οποίο θα πληροί τις προϋποθέσεις για Άτομα με Αναπηρία και θα έχει μεγάλη δυναμικότητα, ώστε να εξυπηρετεί όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά.

  • Ανάπλαση-Βελτίωση κινητικότητας περιμετρικών οδών και πλατείας Αγίου Νικολάου, προϋπολογισμού 2.350.000 ευρώ

Αναβαθμίζεται ολόκληρη η πλατεία Αγίου Νικολάου, γίνεται προσβάσιμη σε όλους και ανακατασκευάζονται οι οδοί και τα πεζοδρόμια περιμετρικά της πλατείας.

  • Ανάδειξη-Προστασία φυσικής-πολιτιστικής κληρονομιάς και φυσικού-πολιτιστικού πόρου στο Αλσύλλιο Φρουρίου Καράμπαμπα, προϋπολογισμού 830.000 ευρώ

Τοποθετείται σύγχρονος, ενεργειακός ηλεκτροφωτισμός, με τη σύμφωνη γνώμη της Εφορείας Αρχαιοτήτων, για την ορθή ανάδειξη του Κάστρου και του Αλσυλλίου, με τον οποίο θα εξασφαλίζεται και η ασφαλής διέλευση πεζών.

  • Εφαρμογή νέας χρήσης για τους πολίτες στο παλιό κτίριο αποθήκης του ΟΣΕ, προϋπολογισμού 2.358.041,46 ευρώ

Σε συνέχεια του συμβασιοποιημένου έργου «Αποκατάσταση και αξιοποίηση παλαιάς αποθήκης του ΟΣΕ στη Χαλκίδα», με το οποίο δημιουργείται ένας πολιτιστικός πολυχώρος, εξασφαλίζεται χρηματοδότηση για τις επιπλέον εργασίες, που απαιτούνται, μετά την πυρκαγιά της 3ης/7/2022.

  • Κατασκευή οδού Αβάντων, ήπιας κυκλοφορίας πεζοδρόμου-ποδηλατοδρόμου, προϋπολογισμού 1.050.000 ευρώ

Πεζοδρομείται και το υπόλοιπο τμήμα της οδού Αβάντων, μέχρι το ύψος της οδού Σαμαρτζή, καθώς και τμήμα της Λεωφόρου Χαϊνά, από το ύψος της οδού Σαμαρτζή μέχρι την οδό Κατσικόγιαννη, αλλά και της κάθετης, στο τμήμα αυτό, οδού Κωνσταντινίδη, η οποία καταλήγει στην είσοδο του 1ου Γυμνασίου-Λυκείου Χαλκίδας.

  • Αναβάθμιση-Εκσυγχρονισμός πυρασφάλειας και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ

Αναβαθμίζονται και εκσυγχρονίζονται τα συστήματα πυρασφάλειας και τοποθετούνται νέες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, σε περίπου 30 σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

  • Ανάπλαση, αναβάθμιση και ανακατασκευή οδών ήπιας κυκλοφορίας, περιπάτου και ποδηλασίας Χαλκίδας, προϋπολογισμού 650.000 ευρώ

Τοποθετούνται νέοι κυβόλιθοι σε οδούς της Χαλκίδας, με σκοπό την ασφαλή διέλευση πεζών και οχημάτων.

  • Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ, προς εξοικονόμηση ενέργειας και κόστους στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδας, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ

Εγκαθίστανται φωτοβολταϊκά πάνελ στο νέο Πολιτιστικό-Πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης, για την εξοικονόμηση ενέργειας και κόστους της λειτουργίας του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img
spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά

Ανανεώνεται το Μητρώο Εθελοντών του Δήμου Χαλκιδέων

Στην ανανέωση του υπάρχοντος Μητρώου Εθελοντών προχωρά ο Δήμος...

Χαλκίδα: Σήμερα η κηδεία του Γ. Οικονομίδη – Ήταν θύμα του πολύνεκρου τροχαίου

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι οικείοι του άτυχου νεαρού. Τον Γιώργο θα...

Πολύνεκρο τροχαίο στη Ξάνθη – Τρεις νεκροί φοιτητές από τη Χαλκίδα (βίντεο)

Τέσσερις νέοι ηλικίας 22-28 χρόνων άφησαν την τελευταία τους...

Χαλκίδα: Υπό έλεγχο η φωτιά στα όρια Δήμου Χαλκιδέων – Δήμου Τανάγρας

Η φωτιά στις ανεξέλεγκτες ιδιωτικές χωματερές στα όρια του...