Έγκριση από το Δήμο Κύμης Αλιβερίου ζήτησε ο Συμεών Κεδίκογλου για να έρθει το αντιτορπιλικό Βέλος στην Εύβοια

Την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης- Αλιβερίου, για να καταθέσει αίτημα στη Βουλή ζήτησε ο βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου

Την πρόταση να έρθει μόνιμα στο λιμάνι της Κύμης το αντιτορπιλικό Βέλος επανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Συμεών Κεδίκογλου, μετά το ρήγμα που υπέστη στη Θεσσαλονίκη λόγω της κακοκαιρίας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως είναι η κατάλληλη ευκαιρία να επανέλθει στο προσκήνιο παλαιότερο αίτημα μετακίνησής του ιστορικού πλοίου στο λιμάνι της Κύμης που είναι ο τόπος καταγωγής του αείμνηστου κυβερνήτη του και ναυάρχου Νίκου Παππά.

Σε ανακοίνωση, που εξέδωσε, ο κ. Κεδίκογλου επισημαίνει:

” Για να έχει αυτό το αίτημα πραγματικές πιθανότητες να γίνει αποδεκτό και να αποφύγουμε απλά τις κινήσεις εντυπωσιασμού, θα πρέπει να τηρηθούν τα εξής, σύμφωνα με έρευνα που έκανα:

Να ληφθεί απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο που θα αναδεικνύει και το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για τη μετακίνηση του αντιτορπιλικού «ΒΕΛΟΣ»

Να πιστοποιηθούν οι κατάλληλες συνθήκες συντήρησης και ασφάλειας για το αντιτορπιλικό. Σε αυτό το σημείο αξίζει να επαναφερθεί παλαιότερη μελέτη του Ο.Λ.Ν.Ε. που είχε υποδείξει κατάλληλη σχετική θέση.

Να έρθει ο δήμος σε συνεννόηση με τον ΣΦΕΑ ώστε να ενημερωθούν και να συμφωνήσουν τα μέλη του ότι το συγκεκριμένο σύμβολο ιστορικής μνήμης και αντιδικτατορικού αγώνα δεν θα εκτίθεται σε κίνδυνο αλλά θα συνεχίσει να αποτελεί ταυτόχρονα και πόλο έλξης επισκεπτών.

Σε περίπτωση που χρειαστούν πρόσθετα έξοδα ο Δήμος (σε πιθανή συνεννόηση με την περιφέρεια) να δηλώσει πρόθεση ανάληψης κάποιο κονδυλίου και τι ύψους.
Κατόπιν τούτων θα απευθυνθεί ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου από πλευράς μου για τη μετακίνηση του ιστορικού «ΒΕΛΟΣ» στο λιμάνι της Κύμης.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img
spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά