Εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο η 1η και 2η αναμόρφωση του προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Χαλκιδέων

Συνεδρίασε χθες, Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2024, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων και μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία, η 1η και 2η αναμόρφωση του προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος οικονομικού έτους 2024.

Στην εισήγησή της, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα αναφέρθηκε στην αξία του εργαλείου του προϋπολογισμού, τον οποίο χαρακτήρισε δυναμικό και ζωντανό, καθώς και στην επιτυχία του Δήμου, να εντάξει περίπου 2.000.000 ευρώ επιπλέον, για το έργο της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας.

«Μέσα στη διάρκεια του έτους θα υπάρχουν πολλές τροποποιήσεις για τον προϋπολογισμό. Το θέμα είναι κάθε τροποποίηση τι εξυπηρετεί και αν βοηθάει τον Δήμο να κάνει ένα βήμα μπροστά ή ένα βήμα πίσω. Η πρώτη τροποποίηση είναι τυπική και προσαρμόζει τα οικονομικά στοιχεία στα δεδομένα της 31ης/12/2023. Η 2η τροποποίηση έχει μια πολύ μεγάλη επιτυχία του Δήμου Χαλκιδέων, το 1.996.000 ευρώ επιπλέον για την Δημοτική Αγορά Χαλκίδας. Κατά την εξέλιξη του έργου της Αγοράς, προέκυψε η ανάγκη για συμπληρωματική σύμβαση εργασιών της τάξεως του 1.109.000 ευρώ. Παράλληλα, ο νόμος έδινε στον ανάδοχο το δικαίωμα της αναθεώρησης των τιμών και οι αναθεωρήσεις των τιμών είναι περίπου 880-900 χιλιάδες ευρώ, ζήτημα το οποίο έθεσα στον Αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Λιβάνιο, σε επίσκεψή μου μετά την επανεκλογή μου, καθώς αν δεν έμπαιναν αυτά τα χρήματα σε κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο, θα έπρεπε ο Δήμος να τα αποδώσει με ίδιους πόρους. Αν και είχαμε ξεπεράσει το πλαφόν για το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, το Υπουργείο μας έδωσε αυτά τα χρήματα και ενέταξε 1.996.000 ευρώ ακόμα για τον Δήμο Χαλκιδέων και θέλω να ευχαριστήσω το Υπουργείο και τον κ. Λιβάνιο προσωπικά. Πετύχαμε λοιπόν, μια επιπλέον χρηματοδότηση και το έργο της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας είναι πλήρως χρηματοδοτούμενο και προχωρά κανονικά για την ολοκλήρωσή του.

Έχουμε εντάξει πάνω από 40.000.000 ευρώ σε χρηματοδοτούμενα έργα. Θα σας πω μόνο ότι, πχ τώρα έχει γίνει κατακύρωση στον ανάδοχο για το Πάρκο Ελευθερίας, ένα καθαρά δικό μας έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.» ανέφερε η Δήμαρχος και συνέχισε,

«Φυσικά και είμαστε σε δύσκολη θέση με το θέμα της μεταφοράς των απορριμμάτων, φυσικά είναι ένα τεράστιο κόστος, το οποίο θέλουμε να βγάλουμε από πάνω μας το συντομότερο δυνατό, φυσικά και μας δημιουργεί προβλήματα στη σύνταξη του προϋπολογισμού. Όμως άλλο το μας δημιουργεί προβλήματα και άλλο είμαστε σε αδιέξοδο ή ανησυχούμε ή κινδυνεύουμε. Θα πω μόνο ότι ο Νόμος προβλέπει να έχουμε 2 μισθοδοσίες στον προϋπολογισμό και εμείς έχουμε 2,5.

Έχουμε πληρώσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε ΠΟΕ, δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε απαλλοτριώσεις. Ο προϋπολογισμός είναι ζωντανός, δυναμικός και έτσι θα τον αντιμετωπίζουμε όλη τη χρονιά. Είναι ένας προϋπολογισμός, με ενταγμένα έργα και όχι ίδιους πόρους και εγώ αυτό θεωρώ επιτυχία, γιατί εκμεταλλευόμαστε τα χρηματοδοτικά εργαλεία.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img
spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά

Επιμελητήριο Εύβοιας: Έκτακτη συνεδρίαση για την ενδεχόμενη εμπλοκή μέλους σε έκνομες πράξεις

Η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Ευβοίας που συνεδρίασε σήμερα...

ΣΥΡΙΖΑ: Παρουσιάστηκαν τέσσερις ευρωβουλευτές στη Χαλκίδα

Παρουσίαση των υποψήφιων ευρωβουλευτών/τριών του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ, Κώστα Αρβανίτη,...

Μητσοτάκης: “Πάμε για το τρίποντο στις ευρωεκλογές”

Πυκνώνουν οι περιοδείες και οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών...

Γεωργιάδης: O Κασσελάκης είναι η τιμωρία των αριστερών

«Θεία δίκη για τους Αριστερούς η ελαφριά αισθητική του» Ως...