Εκεί βρίσκεται το νεότερο νησί στη Γη που μεγαλώνει κάθε μέρα – Σε εγρήγορση οι επιστήμονες (βίντεο)

Η διαδικασία σχηματισμού του νησιού είναι μια εντυπωσιακή επίδειξη της δύναμης της φύσης

Ο δορυφόρος Copernicus Sentinel-2 του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην καταγραφή της εξέλιξης του νησιού «Niijima» Οι αρχικές φωτογραφίες που ελήφθησαν στις 3 Νοεμβρίου παρουσίασαν το υπό διαμόρφωση νησί. Ωστόσο, οι τελευταίες εικόνες από τις 27 Νοεμβρίου αποκαλύπτουν μια αξιοσημείωτη αλλαγή: έχει σχεδόν διπλασιαστεί σε μέγεθος, γεγονός που υποδηλώνει συνεχιζόμενη ηφαιστειακή δραστηριότητα κάτω από τη θάλασσα.

Στις αρχές Νοεμβρίου, το νησί είχε μήκος περίπου 230 μέτρα και πλάτος 200 μέτρα. Τώρα έχει επεκταθεί σε ένα εντυπωσιακό μήκος 500 μέτρων, αναδεικνύοντας τη δυναμική φύση του σχηματισμού ηφαιστειακών νησιών.

Βρίσκεται περίπου 1200 χιλιόμετρα νότια του Τόκιο και είναι το πρώτο νησί που σχηματίζεται στην Ιαπωνία από το 2013. Το Πανεπιστήμιο του Τόκιο έχει εντοπίσει την προέλευση του νησιού στην ηφαιστειακή έκρηξη που ξεκίνησε στις 21 Οκτωβρίου. Κατά την έκρηξη σημειώθηκε η αλληλεπίδραση καυτού και καυτού μάγματος με το νερό του ωκεανού, που οδήγησε σε εκρηκτικές αντιδράσεις.

Η ταχεία ανάπτυξη και εξέλιξη του νησιού προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους επιστήμονες να μελετήσουν τη δυναμική του σχηματισμού και της ανάπτυξης ηφαιστειακών νησιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img
spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά

Πάπας Φραγκίσκος κατά των γκέι: «Έχουμε πολλούς από αυτούς στο ιερατείο»

Η προσβλητική λέξη για τους γκέι που προκάλεσε σάλο Ο...

Η πρώτη ποινική δίκη του Τραμπ συνδέεται με πορνοστάρ;

Θα είναι ένα πρωτοφανές γεγονός στην ιστορία των ΗΠΑ...