Έκτακτα Δώρα Χριστουγέννων: Μπαράζ πληρωμών από σήμερα σε χιλιάδες νοικοκυριά

Μέχρι και την Παρασκευή αναμένονται σειρά πληρωμών και μεταξύ των δικαιούχων θα είναι οι δικαιούχοι των επιδομάτων, επί των πλείστων οι ευάλωτοι, οι συνταξιούχοι που θα λάβουν τις συντάξεις του Ιανουαρίου και μάλιστα αυξημένες κατά 3% και οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα που θα λάβουν το δώρο

Από σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά θα δουν το χρώμα του χρήματος ευελπιστώντας πως έτσι θα μπορέσουν να καλύψουν επαρκώς και στο μέτρου του δυνατού, τις βασικές τους ανάγκες ενόψει το εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Μέχρι και την Παρασκευή αναμένονται σειρά πληρωμών και μεταξύ των δικαιούχων θα είναι οι δικαιούχοι των επιδομάτων, επί των πλείστων οι ευάλωτοι, οι συνταξιούχοι που θα λάβουν τις συντάξεις του Ιανουαρίου και μάλιστα αυξημένες κατά 3% και οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα που θα λάβουν το δώρο.

1. Επιταγή ακρίβειας: Σήμερα Δευτέρα (18/12) έχει προγραμματιστεί η πληρωμή του επιδόματος των 150 ευρώ, η οποία θα καταβληθεί σε 1,55 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχους που έλαβαν κύρια σύνταξη γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου μηνός Οκτωβρίου 2023 και το εισόδημά τους από κύριες συντάξεις δεν υπερβαίνει προ φόρου τα 700 ευρώ τον μήνα (8.400 ευρώ τον χρόνο). Βασική προϋπόθεση να έχουν προσωπική διαφορά μεγαλύτερη των 10 ευρώ. Το βοήθημα θα δοθεί και σε συνταξιούχους που έλαβαν προσυνταξιοδοτική παροχή μηνός Οκτωβρίου 2023.

2. Καταβολή συντάξεως: Η συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων θα λάβει για το 2024 αυξήσεις έως 3%. Οι πληρωμές των συντάξεων Ιανουαρίου θα αρχίσουν στις 19 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 21 Δεκεμβρίου, ημέρα Πέμπτη.

3. Επίδομα προσωπικής διαφοράς: Στις 20 Δεκεμβρίου οι συνταξιούχοι με κύριες συντάξεις έως 1.600 ευρώ και προσωπική διαφορά μεγαλύτερη των 10 ευρώ θα λάβουν την εφάπαξ ενίσχυση των 100-200 ευρώ.

4. Επίδομα ΟΠΕΚΑ: Στις 22 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν τα επιδόματα ΟΠΕΚΑ για τον Δεκέμβριο και οι έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, του επιδόματος παιδιού και των αναπηρικών επιδομάτων. Ειδικότερα θα καταβληθούν νωρίτερα:

• επιπλέον μιάμιση δόση επιδόματος παιδιού θα λάβουν περίπου 800.000 δικαιούχοι και το κόστος ανέρχεται σε 125 εκατ. ευρώ

• προσαυξημένη κατά 50% η δόση του επιδόματος του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος Δεκεμβρίου για περίπου 210.000 ωφελούμενους.

• αύξηση του επιδόματος παιδιού κατά μιάμιση δόση για τον μήνα Δεκέμβριο θα δοθεί από τον ΟΠΕΚΑ. Έτσι αν κάποιος συνολικά λαμβάνει σήμερα 250 ευρώ, λόγω επιπλέον ανήλικου παιδιού θα λάβει τον Δεκέμβριο 375 ευρώ.

Το 50% θα το λάβουν και όσοι θα κάνουν αίτηση τον Δεκέμβριο που θα λάβουν το αυξημένο επίδομα των 216 ευρώ. Τα ποσά αναδιαμορφώνονται με την αύξηση του 8% και ανέρχονται για τις αιτήσεις εκείνες που θα εγκριθούν από 1.12.2023 σε 216 ευρώ αντί 200 ευρώ τον μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 108 ευρώ αντί 100 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος και 54 ευρώ αντί 50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος. Ως ανώτατο όριο του εγγυημένου ποσού ορίζονται τα 972 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού. Άρα με βάση τα ποσά αυτά θα λάβουν τον Δεκέμβριο οι νέοι δικαιούχοι και το 50% που θα δοθεί πριν από τις γιορτές.

5. Επίδομα θέρμανσης: Θα καταβληθεί η πρώτη δόση του επιδόματος στα νοικοκυριά που υπέβαλαν αίτηση έως τις 8 Δεκεμβρίου.

6. Δώρο Χριστουγέννων: Μέχρι και την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα.

7. Μισθοί Δημοσίων υπαλλήλων: Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να γίνουν οι πληρωμές των δημοσίων υπαλλήλων – για τον μισθό Ιανουαρίου – στους οποίους θα φανούν και οι αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίες έρχονται μετά από 14 χρόνια.

8. Market pass: Μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί και μάλιστα διπλό το Market Pass για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, στους κατοίκων των πληγέντων περιοχών (κυρίως Θεσσαλίας και Έβρου).

Τέλος στις 20 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν 14.263.475 ευρώ σε 33.109 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας), ενώ από τις 18 έως 22 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν 30,7 εκατ. ευρώ σε 1.350 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img
spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά

Πότε θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους οι συνταξιούχοι

Οι συνταξιούχοι βλέπουν πάντα τα λεφτά στους λογαριασμούς τους...

Ακρίβεια: Αυξήσεις σε εμφιαλωμένα νερά, αναψυκτικά και μπίρες

Αγανακτισμένοι είναι οι καταναλωτές με το ράλι των αυξήσεων...

Προοδευτικοί Οικονομολόγοι Ελλάδας για το πρόσφατο σκάνδαλο χρηματισμού στη Δ.Ο.Υ Χαλκίδας

Το μήνυμα των Προοδευτικών Οικονομολόγων και του 9ου Περιφερειακού...