Eλευθερία Γκλέτσου: “Nα κοιτάζουμε τους Ευρωπαίους συμπολίτες μας ίσια στα μάτια, όχι σαν επαίτες!”

Μια εβδομάδα πριν από τις προκριματικές εκλογές για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ στην Περιφέρεια της Στερεάς η γιατρός ΩΡΛ Ελευθερία Γκλέτσου, υποψήφια ευρωβουλευτής – εξαδέλφη του πρώην επικεφαλής υποψήφιου περιφερειάρχη Απόστολου Γκλέτσου – με καταγωγή από τη Λαμία, στέλνει το προσωπικό της μήνυμα στους ψηφοφόρους της έχοντας όπως αναφέρει “σταθερή προσήλωση στο ευρωπαϊκό ιδεώδες και τονίζοντας χαρακτηριστικά στην αρχή της δήλωσής της “ότι σαν χώρα πορευόμαστε στον δρόμο για τις ευρωεκλογές , σαν σε τραίνο πάνω στις λάθος ράγες”.

Γράφει εκτενώς:

“Μετά από πολλαπλές κρίσεις δέκα και πλέον ετών και παρά τις θυσίες όλων μας τα οικονομικά μας, τα εργασιακά μας δικαιώματα, η υγειονομική μας περίθαλψη, το αίσθημα ασφάλειας και δικαιοσύνης , καθώς και της ίσης μεταχείρισης , με άλλα λόγια ο ψυχικός μας κόσμος και η καθημερινότητά μας , έχουν δραματικά επιδεινωθεί την τελευταία πενταετία
Η κρίση λοιπόν μετά τις θυσίες μας δεν πέρασε , αντίθετα ήρθε και κούρνιασε σαν κοράκι πάνω στους ώμους μας

Η ακρίβεια καλπάζει , οι μισθοί δεν φτάνουν ως το τέλος του μήνα , η ανεργία καλά κρατεί, αλλά και όποιοι “τυχεροί” εργάζονται, βλέπουν με τρόμο τα εργασιακά τους δικαιώματα ισοπεδωμένα. Αποτέλεσμα; Όσοι μπορούν τρέπονται σε φυγή και όσοι δεν μπορούν, φυτοζωούν.

Ακόμα και αυτό τα περιβόητο ευρωπαϊκό κεκτημένο δηλαδή το κοινωνικό κράτος καθημερινά κατεδαφίζεται. Η κοινωνική Πρόνοια , η δημόσια Παιδεία και η δημόσια Υγεία οδηγούνται στην απαξίωση και τελικά στην πλήρη ιδιωτικοποίηση των δημοσίων δομών
Για αυτούς τους λόγους είναι πιο αναγκαία από ποτέ η αλλαγή πορείας σε μια Ευρώπη των λαών, της συνεργασίας και της ισότιμης και δίκαιης ανάπτυξης για όλους τους πολίτες της.

Γιατί θέλουμε να κοιτάμε τους συμπολίτες μας ευρωπαίους ίσα στα μάτια και όχι σαν επαίτες.
Για να παλέψω για όλα αυτά, τα κατ αρχήν ελληνικά και κατόπιν ευρωπαϊκά ιδεώδη, μπήκα σε αυτόν τον στίβο με την εμπειρία των 35 και πλέον χρόνων στον ευαίσθητο τομέα της υγείας τον οποίο υπηρέτησα με συνέπεια και ενσυναίσθηση τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Με την ελπίδα ότι με τον αγώνα μας θα καταφέρουμε να μετατρέψουμε την χίμαιρα σε πραγματικότητα, ζητώ την εμπιστοσύνη και στήριξή σας.

Θα αγωνιστώ για να αλλάξουμε το μείγμα της ευρωπαϊκής πολιτικής μας στον τομέα της υγείας, πρόνοιας , της κοινωνικής μέριμνας , των ίσων δικαιωμάτων, της αποτροπής της έμφυλης και ρατσιστικής βίας, ώστε όλοι εμείς, οι πολίτες της Ευρώπης ,να απολαμβάνουμε τις υπηρεσίες που μας αξίζουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img
spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά

Στη Χαλκίδα ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος – Οι βραβεύσεις των αθλητών & οι παράλληλες εκδηλώσεις (φώτο)

Τον τερματισμό της 4ης συναρπαστικής διαδρομής (ΕΤΑΠ), της μεγαλύτερης...

Επιχείρηση καθαριότητας σε πινακίδες και διαβάσεις στη Δημοτική Ενότητα Νέας Αρτάκης, από τον Δήμο Χαλκιδέων

Ημέρα καθαρισμού σημάτων οδικής κυκλοφορίας και διαβάσεων στη Δημοτική...