Έλενα Βάκα: Υποστηρίζουμε τους κατοίκους του Μύτικα – Αναστέλλεται η άδεια τομής για το έργο εγκατάστασης καλωδίων υπερυψηλής τάσης (φώτο & βίντεο)

Με διπλή εντολή της Δημάρχου Χαλκιδέων, αναστέλλεται η άδεια τομής για το έργο εγκατάστασης καλωδίων υπερυψηλής τάσης στον Μύτικα

Την διακοπή του έργου για την εγκατάσταση δύο καλωδίων υπερυψηλής τάσης στον κεντρικό δρόμο της Κοινότητας Μύτικα, προκάλεσε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, με τη διπλή εντολή για ανάκληση της άδειας τομής που είχε δοθεί στον ΑΔΜΗΕ.

Σήμερα, Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, η Δήμαρχος βρέθηκε στην Κοινότητα Μύτικα, μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδημάρχους και τον Πρόεδρο της Κοινότητας, προκειμένου να ενημερώσει τους κατοίκους για τη διακοπή των εργασιών.

«Η θέση μας είναι σαφής και ξεκάθαρη. Το έργο αυτό δεν μπορεί να γίνει τόσο κοντά στα σπίτια των κατοίκων του Μύτικα. Αυτά τα καλώδια υψηλής τάσης, πουθενά αλλού στην Ελλάδα, δεν έχουν περάσει τόσο κοντά στον αστικό ιστό, γεγονός που δεν μας βοηθάει να εξαγάγουμε οποιαδήποτε ασφαλή συμπεράσματα για το ότι αυτά τα καλώδια δεν δημιουργούν προβλήματα. Υπάρχει εναλλακτική όδευση, η παραποτάμια, αυτήν υποστηρίζουμε εμείς, στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής.», δήλωσε σχετικά η Δήμαρχος Χαλκιδέων.

 

Από την πλευρά του ο ένας εκ των δύο δικηγόρων των κατοίκων Μύτικα κ. Στυλιανός Καρβελάς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “η Δήμαρχος συμμερίστηκε τις απόψεις των κατοίκων έπειτα από έναν μακρύ δικαστικό αγώνα και πλέον με την ανάκληση της συγκεκριμένης άδειας η ανάδοχη εταιρεία δε μπορεί να συνεχίσει το έργο”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img
spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά

Στη Χαλκίδα ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος – Οι βραβεύσεις των αθλητών & οι παράλληλες εκδηλώσεις (φώτο)

Τον τερματισμό της 4ης συναρπαστικής διαδρομής (ΕΤΑΠ), της μεγαλύτερης...

Τον Δήμο Χαλκιδέων επισκέφθηκαν μαθητές Γυμνασίου της Γερμανίας, στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus

Στη Χαλκίδα φιλοξενούνται 12 μαθητές και 3 εκπαιδευτικοί του...

Επιχείρηση καθαριότητας σε πινακίδες και διαβάσεις στη Δημοτική Ενότητα Νέας Αρτάκης, από τον Δήμο Χαλκιδέων

Ημέρα καθαρισμού σημάτων οδικής κυκλοφορίας και διαβάσεων στη Δημοτική...