ΕΛΒΑΛ: Σοβαρό εργατικό ατύχημα στις εγκαταστάσεις- Ένας τραυματίας

Από ύψος 6 μέτρων έπεσε ο άτυχος εργαζόνενος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια που εκτελούσε ηλεκτρολογικές εργασίες

 

Τα Συνδικάτα Μετάλλου της Εύβοιας και της Βοιωτίας, σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν υποστηρίζουν:

«Τόσο η SABO όσο και η ΕΛΒΑΛ έχουν τεράστιες ευθύνες! Τα υπερκέρδη τους που «διαφημίζουν» κάθε τόσο χτίζονται από τον κόπο, τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζομένων.

Για αυτά τα κέρδη δε διστάζουν να βάζουν σε κίνδυνο την Υγεία και την Ασφάλειά μας, την ίδια μας τη Ζωή, αφού πρώτα έχουν τσακίσει τους μισθούς και τα δικαιώματά μας, αφού έχουν τσακίσει τα κορμιά μας με τις ατελείωτες υπερωρίες μέρα – νύχτα, γιορτές – αργίες.

Ενώ, όταν έχουν «αναδουλειά» (όπως επικαλούνται στην ΧΑΛΚΟΡ), απολύουν εργαζόμενους και άλλους μας βγάζουν σε υποχρεωτική άδεια.

Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξη» και η «ανάπτυξη για όλους» που έχουν νομοθετήσει τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις: Ανάπτυξη και κέρδη για τους βιομήχανους, τσακισμένα δικαιώματα – σακάτεμα – νεκροί – ακρίβεια – χαμοζωή για τους εργάτες.»

Την διερεύνηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες ζητούν τα συνδικάτα προκειμένου να διαλευκανθούν τα ακριβή αίτια του ατυχήματος ενώ παράλληλα ζητά να αποδοθούν ευθύνες και στις δύο εταιρείες προκειμένου να ληφθούν επιπλέον μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων.

Επίσης, οι εταιρείες να αναλάβουν την πλήρη ευθύνη και όλα τα έξοδα της οικογένειας του εργαζομένου για την αποκατάσταση της υγείας του και να αποζημιωθεί για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι να επιστρέψει υγιής και ασφαλής στην εργασία του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img
spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά