Εορτολόγιο: Σήμερα τιμάται η Μνήμη του οσίου Ευστρατίου του Θαυματουργού

Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Πολυεύκτου και τη μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Ευστρατίου του Θαυματουργού, ο οποίος έζησε τον 9ο αιώνα μ.Χ. και καταγόταν από την περιοχή της Ταρσού της Βιθυνίας

Οι γονείς του ήταν ευσεβείς και εύποροι και τον ανέθρεψαν με παιδεία και νουθεσία Κυρίου. Όταν συμπλήρωσε το εικοστό έτος της ηλικίας του, μετέβη στον Όλυμπο της Βιθυνίας, στο Μοναστήρι του Αυγάρου, στο οποίο μόναζαν οι θείοι του. Εκεί, ακολούθησε την επίπονη και σκληρή ζωή του μοναχού. Ο Όσιος Ευστράτιος καθημερινά διακονούσε τους πάντες με πρόθυμη καρδιά και ταπεινό φρόνημα.

Οι πατέρες της Μονής διείδαν στο πρόσωπο του Αγίου Ευστρατίου τον ενάρετο βίο με τα πλούσια χαρίσματα και την ταπεινοφροσύνη. Αρετές οι οποίες καλλιεργούνται αθόρυβα στη ψυχή του αγωνιστή ανθρώπου. Τότε, μετά την κοίμηση του υπέργηρου Ηγουμένου, αποφάσισαν και τον εμπιστεύθηκαν ως Πατέρα της Αδελφότητας και του ανέθεσαν τη διοίκηση του Μοναστηριού, αναδεικνύοντάς τον Ηγούμενο.

Ο Άγιος Ευστράτιος προείδε, με τη Χάρη του Θεού, την αναχώρησή του από τα επίγεια. Λίγο πριν απέλθει από την παρούσα ζωή, κάλεσε τους μοναχούς και τους είπε: «Αδελφοί, ο χρόνος της επίγειας ζωής μου έφθασε στο τέλος του. Να φυλάξετε την παρακαταθήκη που παραλάβατε, γιατί τα πράγματα της παρούσας ζωής είναι πρόσκαιρα και μάταια, ενώ εκείνα της μέλλουσας ζωής  είναι άφθαρτα και αιώνια». Μόλις τελείωσε τα σύντομα αυτά λόγια, τους ευλόγησε και τους σφράγισε με το σημείο του Σταυρού. Έπειτα, αφού ύψωσε το βλέμμα του στον ουρανό, είπε, «Κύριε, εις χείρας σου παραδίδω το πνεύμα μου».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img
spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά

Αυτοκυριάρχησε στον εαυτό σου…

Του πρωτοπρεσβύτερου π.Δημήτριου Αργύρη   Οι άνθρωποι, που δεν μπορούν να...

Εορτολόγιο : Ποια γιορτή έχουμε σήμερα Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Ποιοι γιορτάζουν- Τι έγινε σαν σήμερα 15 Ιουνίου Σήμερα Σάββατο...

Ο ευτυχισμένος άνθρωπος δεν ασχολείται με τις ζωές των άλλων!

Γράφει ο πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Αργύρης Ο ευτυχισμένος άνθρωπος δεν...

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης στη Χαλκίδα (ΦΩΤΟ)

Το πέμπτο Σαββατοκύριακο μετά το Πάσχα 8 και 9...