Eπιμελητήριο Εύβοιας: Δύο εντυπωσιακές εκδόσεις με πρωταγωνιστή την Εύβοια και στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή της

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 90 χρόνων(1933 – 2023) δράσης και προσφοράς του στον επιχειρηματικό κόσμο της Εύβοιας, το Επιμελητήριο προχώρησε στην έκδοση εντυπωσιακού πολυσέλιδου λευκώματος.

Την έκδοση επιμελήθηκε η Ασημίνα Δουμάνη, με συμβούλους έκδοσης τους: ΄Αρτεμη Χαρίτου – Κωνσταντίνο Μακρή και Νικόλαο Ανάγνο. Την έρευνα διεξήγαγαν οι: Λάμπρος Ρόδης και΄Αρτεμις Χαρίτου ενώ τη συλλογή περιεχομένου και τη συγγραφή ο Λάμπρος Ρόδης.Τονίζοντας τη σημασία της έκδοσης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Γεροντίτης αναφέρει στον πρόλογό του:

“΄Εχοντας αυτή τη διαδρομή ως πολύτιμη , εργαζόμαστε σήμερα με περίσσιο πάθος για να στηρίζουμε αποφασιστικά τις 15.000 περίπου εγγεγραμένες επιχειρήσεις – μέλη μας, παρέχοντάς τους υπηρεσίες υψηλής ποιότητας”.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ.Γεροντίτης αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανάπτυξη της ευβοϊκής εξωστρέφειας, στους τομείς της Παραγωγής – Τουρισμού – Μεταποίησης  Εμπορίου και Υπηρεσιών, τη συνεχή κατάρτιση, εκπαίδευση και υποστήριξη των μελών του Επιμελητηρίου, τη συμμετοχή σε εγχώριες και διεθνείς κλαδικές εκθέσεις, τη συγγραφή και έκδοση εγχειριδίων και βιβλίων για την ανάδειξη του νομού,κ.α.

Στο περιεχόμενο που εμπλουτίζεται από το πλούσιο, φωτογραφικό αρχείο του Επιμελητηρίου παρουσιάζεται αναλυτικά η διαδρομή των προέδρων μέσω του έργου τους, από το 1934 με πρώτο πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Καράκωστα μέχρι σήμερα με πρόεδρο τον Γιάννη Γεροντίτη. Ονόματα όπως αυτά των: Ιωάννη Αίσωπου, Δημητρίου Σκιά, Μιχάλη Σίδερη, Αλέξανδρου Αίσωπου, Βούλας Αγιοστρατίτη, Παναγιώτη Σίμωση, Ευάγγελου Σταύρου κ.α. πλαισιώνουν τη συνολική δράση και εξέλιξη του φορέα.

Στο ίδιο πλαίσιο της προβολής του ρόλου του φορέα, εκδόθηκε και το πόνημα με τίτλο “Ιστορικές προσωπικότητες του επιχειρείν”(Α΄μέρος) και θα ακολουθήσει και το Β΄μέρος. Εντός αυτού παρουσιάζονται από το 1840 – 1947 τα πρόσωπα που άφησαν το στίγμα τους στο επιχειρείν του νομού. Την επιμέλεια της ύλης, τη συλλογή, επεξεργασία και διασταύρωση στοιχείων και τον γενικό συντονισμό είχε η Διευθύντρια του Επιμελητηρίου Εύβοιας ΄Αρτεμις Χαρίτου με σημαντική τη συμβολή της Διπλωματούχου Αρχιτέκτονος Μηχανικού Βασιλικής Κοντολιού και του μελετητή – ερευνητή της ιστορίας της Εύβοιας Ευάγγελου Κουζούνη.Ιδιαίτερη μνεία για τη συνεισφορά και την παροχή υλικού υπάρχει στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Καράκωστα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img
spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά

Εξαήμερη εργασία: Ποιοι θα «χτυπάνε» ψηφιακή κάρτα από 1η Ιουλίου

Ψηφιακή κάρτα εργασίας θα «χτυπάνε» από 1η Ιουλίου οι...

ΑΑΔΕ: Μετατίθεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων των νομικών προσώπων

Mετατίθεται για τις 26 Ιουλίου 2024 η προθεσμία υποβολής...

Πότε θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους οι συνταξιούχοι

Οι συνταξιούχοι βλέπουν πάντα τα λεφτά στους λογαριασμούς τους...

Ακρίβεια: Αυξήσεις σε εμφιαλωμένα νερά, αναψυκτικά και μπίρες

Αγανακτισμένοι είναι οι καταναλωτές με το ράλι των αυξήσεων...