Επιμελητήριο Εύβοιας : Συμμετοχή από επιμελητηριακούς υπαλλήλους όλης της Ελλάδας στο 32ο Συνέδριο της ΟΣΥΕ

Στο Επιμελητήριο Εύβοιας χτύπησε για δύο ημέρες η καρδιά του στελεχιακού ανθρώπινου δυναμικού των Επιμελητήριων της χώρας μέσα από το 32ο Συνέδριο που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Επιμελητηρίων (ΟΣΥΕ).  

Το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Επιμελητηρίων (Ο.Σ.Υ.Ε) που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Χαλκίδα φιλοξενήθηκε από το Επιμελητήριο Εύβοιας στις 15 & 16/12/2023.

Η όλη εκδήλωση – με τη συμμετοχή επιμελητηριακών υπαλλήλων από όλη την Ελλάδα – επικεντρώθηκε στην Επικαιροποίηση του Καταστατικού της Ομοσπονδίας, στην ανάγκη τροποποίησης της Επιμελητηριακής Νομοθεσίας, στον ρόλο των Επιμελητηρίων, στην θεσμική τους θωράκιση, στις Αναπτυξιακές τους προοπτικές, σε ζητήματα που αφορούν το στελεχιακό δυναμικό των Επιμελητηρίων κλπ.

Ιδιαίτερα ζητήματα έθεσε η Διοικητική Προϊσταμένη του Επιμελητηρίου Εύβοιας. Η κα Αρτεμησία Χαρίτου χαρακτήρισε ως μέγιστη προτεραιότητα την ενεργή παρουσία της Διοίκησης και των Επιμελητηριακών Υπαλλήλων για την συνδιαμόρφωση της νέας Επιμελητηριακής Νομοθεσίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης. Υπογράμμισε την αναγκαιότητα σύστασης μίας μοναδικής Διεύθυνσης που θα αναλάβει όλες τις αρμοδιότητες που αφορούν τα Επιμελητηριακά ζητήματα δεδομένου ότι οι κατανεμημένες – σήμερα – σε τρεις διευθύνσεις αρμοδιότητες,  δυσχεραίνουν το έργο των Επιμελητηρίων. Πρότεινε επίσης, οι υπάλληλοι των Ομοσπονδιών και των Συλλόγων που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στα Επιμελητήρια (άρθρο 15 του Ν.4684/25.4.2020) να στελεχώσουν τα Κέντρα Υποστήριξης Επιχειρήσεων (Κ.Υ.ΕΠΙΧ) που θα λειτουργήσουν άμεσα στα Επιμελητήρια, ώστε να ενταχθούν στις ίδιες διατάξεις που αφορούν το μόνιμο εργασιακό δυναμικό των Επιμελητηρίων, το οποίο δεν επαρκεί για την στελέχωση των Κ.Υ.ΕΠΙΧ.

Το Συνέδριο και τις εργασίες του χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Γιάννης Γεροντίτης ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιάννης Μαραγκός, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ν. Εύβοιας κ. Ηλίας Θαλάσσης, καθώς και ο κ. Μελέτης Μανώλης που υπηρέτησε επι σειρά ετών το Επιμελητήριο από τη θέση του Διευθυντή. Άπαντες εκθείασαν το σημαντικό ρόλο που επιτελούν οι υπάλληλοι των Επιμελητηρίων για την ευόδωση των αναπτυξιακών στόχων των διοικήσεων, για τη σωστή λειτουργία των υπηρεσιών και του ΓΕΜΗ αλλά και για την ανάπτυξη του Επιμελητηριακού Θεσμού.

Κατά τη διάρκεια των χαιρετισμών ο κ. Γιάννης Γεροντίτης πρόσφερε ένα εθιμοτυπικό-αναμνηστικό δώρο στον Πρόεδρο της ΟΣΥΕ κ. Μιχάλη Γιάγκα.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img
spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά

Ανανεώνεται το Μητρώο Εθελοντών του Δήμου Χαλκιδέων

Στην ανανέωση του υπάρχοντος Μητρώου Εθελοντών προχωρά ο Δήμος...

Χαλκίδα: Σήμερα η κηδεία του Γ. Οικονομίδη – Ήταν θύμα του πολύνεκρου τροχαίου

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι οικείοι του άτυχου νεαρού. Τον Γιώργο θα...

Πολύνεκρο τροχαίο στη Ξάνθη – Τρεις νεκροί φοιτητές από τη Χαλκίδα (βίντεο)

Τέσσερις νέοι ηλικίας 22-28 χρόνων άφησαν την τελευταία τους...

Χαλκίδα: Υπό έλεγχο η φωτιά στα όρια Δήμου Χαλκιδέων – Δήμου Τανάγρας

Η φωτιά στις ανεξέλεγκτες ιδιωτικές χωματερές στα όρια του...