Εθνική Πινακοθήκη – REX: Πλημμύρισαν τα υπόγεια από την κακοκαιρία – Δεν προκλήθηκαν ζημιές

Θύμα της κακοκαιρίας έπεσε και η Εθνική Πινακοθήκη. Μέρος της τεράστιας ποσότητας νερού που λίμναζε από χθες στην περιοχή και δεν απορρίφθηκε από τους αγωγούς ομβρίων του δικτύου της πόλης, εισχώρησαν στο κτίριο, από την είσοδο της οδού Μιχαλακοπούλου και κατέληξαν στο πρώτο υπόγειο του κτιρίου.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Πολιτισμού δεν υπέστη βλάβη κανένα από τα έργα που εκτίθενται στην Πινακοθήκη ενώ έχουν δοθεί οδηγίες από την αρμόδια Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων για επιπλέον θωράκιση του κτηρίου.

Επιπλέον, διαπιστώθηκαν προβλήματα στον υπόγειο χώρο του κτηρίου του REX. Συγκεκριμένα, στο υπόγειο, στους χώρους των ΗΜ εγκαταστάσεων της ΔΕΔΗΕ (χώρος μετασχηματιστή ΜΤ και χώρος ηλεκτρολογικών πινάκων) και των ΗΜ εγκαταστάσεων του κτηρίου διαπιστώθηκε ύπαρξη υδάτων. Επίσης, εισροή υδάτων παρατηρήθηκε και σε ορισμένα σημεία στην οροφή του υπογείου.

Στον πεζοδρόμιο της οδού Πανεπιστημίου, υπάρχει ανθρωποθυρίδα που οδηγεί στο μηχανοστάσιο της ΔΕΔΗΕ, η οποία είναι μη στεγανή, καλύπτεται με μεταλλικό διάτρητο καπάκι, είναι εκτεθειμένη και δεν στεγάζεται. Στο ίδιο πεζοδρόμιο υπάρχει θυρίδα μη στεγανή με διάτρητο καπάκι για την διέλευση σωλήνων και αγωγών. Σύμφωνα με την εκτίμηση της αρμόδιας Διεύθυνσης Προστασίας και Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων ο μεγάλος όγκος νερού εισήλθε από τις δύο θυρίδες της ΔΕΔΗΕ του πεζοδρομίου και κατέληξαν στους χώρους του μηχανοστασίου. Διαπιστώθηκε, επίσης, εισαγωγή νερού πιθανόν από τους αγωγούς συλλογής όμβριων υδάτων της οδού Πανεπιστημίου από το φρεάτιο που βρίσκεται στην δεξιά πλευρά της πρόσοψης του κτηρίου. Τα στελέχη της (ΔΙΠΑΝΣΜ) είναι ήδη σε συνενεννόηση με τον ΔΕΔΗΕ και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα.

Όσον αφορά στη Θεσσαλία και ειδικότερα στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Καρδίτσας, όπου έχουν σημειωθεί τα πιο έντονα φαινόμενα της κακοκαιρίας, δεν είναι ακόμα δυνατή η διενέργεια αυτοψιών στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία. Οταν παρατηρηθεί ύφεση του φαινομένου κλιμάκια των αρμοδίων Εφορειών Αρχαιοτήτων θα προβούν σε αυτοψίες και ελέγχους για την καταγραφή τυχόν ζημιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img
spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά

Η Ζανέλ απόψε στον Εναλλακτικό Πολυχώρο «Τέχνης Δρώμενα» στη Χαλκίδα

«Πάμε σαν άλλοτε…» Σε μία εποχή όπου η τρυφερότητα είναι...

Συνεχάρη τα μέλη του Συλλόγου “Φωτόδεντρο” ο Γιάννης Κοντζιάς

Ενθουσιασμένος συνεχάρη τα μέλη του συλλόγου ο Δήμαρχος Γιάννης...

Aλωνάκι: Το πρώτο καλοκαιρινό “Χοροστάσι” – Πότε θα διεξαχθεί;

Το πρώτο καλοκαιρινό γλέντι της χρονιάς, το «Χοροστάσι απ’...

Μια ένσταση

Κάποτε, αν θυμάμαι καλά το 2006 οι Φινλανδέζοι Lordi...