Υπόμνημα της Θ. Επιτροπής της ΚΕΕΕ για την διασφάλιση της υγιούς λειτουργίας πλήθους επιχειρήσεων σχετικά με το νομοσχέδιο αξιοποίησης των αιγιαλών

Υπόμνημα προτάσεων επί του νομοσχεδίου με τίτλο: «Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες διατάξεις» κατέθεσε στον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη και στην Γενική Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κα Αθηνά – Μαρία Κόλλια, η Θεματική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.) για την «Αξιοποίηση του αιγιαλού από επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος».

Η εν λόγω πρωτοβουλία των Επιμελητηρίων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δημόσιας ηλεκτρονικής διαβούλευσης για το νέο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και είχε σκοπό είχε τη στήριξη και τη διασφάλιση της υγειούς λειτουργίας των επιχειρήσεων μελών τους.

Η κατάθεση του Υπομνήματος έλαβε χώρα στις 5/2/2024, σε συνάντηση αντιπροσωπείας της Θεματικής Επιτροπής της ΚΕΕΕ – στην οποία επικεφαλής και συντονιστής είναι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας κ. Ιωάννης Γεροντίτης – με την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας.

Κατά την συνάντηση οι εκπρόσωποι της ΚΕΕΕ έθεσαν κα Αθηνά – Μαρία Κόλλια προτάσεις των Επιμελητηρίων επι του υπό διαμόρφωση νομοσχεδίου, εις τρόπον ώστε αυτές να συμβάλλουν με ικανό και ορθολογικό τρόπο, στη διαμόρφωση των κατάλληλων εκείνων συνθηκών μέσα στις οποίες o δημόσιος πλούτος και το περιβάλλον θα προστατευθούν, ενώ παράλληλα θα στηριχθεί και θα ενισχυθεί η υγιής επιχειρηματικότητα και η ανάπτυξη.
Η Γενική Γραμματέας μέσα σε ένα πολύ θετικό κλίμα, δεσμεύτηκε για την αναλυτική μελέτη και καταγραφή τους από το Υπουργείο, ενόψει της θέσπισης του νομοσχεδίου, ζήτησε δε από την Επιτροπή συμπληρωματική κατάθεση προτάσεων επι τεχνικών προδιαγραφών.
Κοινή κατεύθυνση Πολιτείας και Επιμελητηρίων όπως εκφράστηκε και από τις δύο πλευρές, είναι το τελικό νομοσχέδιο να λειτουργήσει πραγματικά προς όφελος της οικονομίας και της τουριστικής ανάπτυξης, διασφαλίζοντας παράλληλα το περιβάλλον και αποτρέποντας κάθε αυθαιρεσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img
spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά

Εξαήμερη εργασία: Ποιοι θα «χτυπάνε» ψηφιακή κάρτα από 1η Ιουλίου

Ψηφιακή κάρτα εργασίας θα «χτυπάνε» από 1η Ιουλίου οι...

ΑΑΔΕ: Μετατίθεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων των νομικών προσώπων

Mετατίθεται για τις 26 Ιουλίου 2024 η προθεσμία υποβολής...

Πότε θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους οι συνταξιούχοι

Οι συνταξιούχοι βλέπουν πάντα τα λεφτά στους λογαριασμούς τους...

Ακρίβεια: Αυξήσεις σε εμφιαλωμένα νερά, αναψυκτικά και μπίρες

Αγανακτισμένοι είναι οι καταναλωτές με το ράλι των αυξήσεων...