Κατερίνα Καζάνη: Ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής για την υποστελέχωση του Κ.Υ Χαλκίδας και τα κτιριακά προβλήματα

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη κατέθεσε η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Καζάνη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για άμεση επίλυση των προβλημάτων που αφορούν το Κέντρο Υγείας Χαλκίδας.

Κύριε Υπουργέ,
Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου επισκέφθηκα το Κέντρο Υγείας Χαλκίδας. Είχα γνώση, από την επαγγελματική μου εμπειρία ως ιατρός, των προβλημάτων του Κέντρου Υγείας, αλλά η κατάσταση που συνάντησα ήταν μακράν χειρότερη.

Το Κέντρο Υγείας Χαλκίδας συστεγάζεται με τον ΕΦΚΑ, σε ιδιόκτητο κτήριο του δεύτερου. Η κατάσταση του κτηρίου αυτού κρίνεται, επιεικώς, κακή. Σπασμένα πλακάκια, πεσμένοι σοβάδες, γυμνά καλώδια και σωληνώσεις. Πρόσφατα, το ταβάνι κατέρρευσε την ώρα της αιμοληψίας, θέτοντας σε κίνδυνο προσωπικό και ασθενείς. Το ίδιο έχει συμβεί σε τουλάχιστον τέσσερις διαφορετικούς χώρους του Κέντρου. Το Κέντρο Υγείας αντιμετωπίζει κτηριακά προβλήματα που δυσχεραίνουν το προσωπικό κατά την διεξαγωγή του ιατρικού του έργου. Στο παρόν έγγραφο επισυνάπτονται αποδεικτικές φωτογραφίες.

Το Κέντρο αντιμετωπίζει επίσης ζητήματα έλλειψης ιατρικού εξοπλισμού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η απουσία μηχανήματος υπερήχων, καθώς το μοναδικό μηχάνημα έχει υποστεί βλάβη, ενώ έχει κατατεθεί από τους ιατρούς του Κέντρου εδώ και τρία χρόνια αίτημα για νέο μηχάνημα, χωρίς καμία ανταπόκριση.

Ένα ακόμα μείζον πρόβλημα είναι αυτό της υποστελέχωσης, όπως συναντάται κυριολεκτικά σε κάθε δομή υγείας της Επικράτειας. Ενδεικτικά, υπάρχουν δυο τεχνολόγοι ιατρικών εργαστηρίων. Η μια, επικουρική, έχει μετακινηθεί από το Κέντρο Υγείας των Οινοφύτων, ενώ σύντομα λήγει η σύμβασή της, στις 31/12. Η δεύτερη τεχνολόγος είναι συμβασιούχος με μπλοκάκι, με σύμβαση που λήγει στις 19/3/24, χωρίς δυνατότητα ανανέωσης.

Καθώς δεν είναι επιτρεπτό καμία δομή Υγείας να βρίσκεται στην κατάσταση που το Κέντρο Υγείας Χαλκίδας βρίσκεται, ερωτάσθε, κε Υπουργέ:

1.​Σε ποιες άμεσες δράσεις θα προβείτε ώστε το Κέντρο Υγείας Χαλκίδας να μετεγκατασταθεί σε ένα σύγχρονο και ασφαλές κτήριο, που θα μπορεί να εξυπηρετήσει τους δεκάδες χιλιάδες κατοίκους της περιοχής, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα ασθενών και ιατρονοσηλευτικού προσωπικού;

2.​Τι σκοπεύει το Υπουργείο να πράξει ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα έλλειψης ιατρικού εξοπλισμού; Πότε θα προχωρήσετε στην προμήθεια νέου μηχανήματος υπερηχογραφήματος;

3.​Πώς σκοπεύει το Υπουργείο να καλύψει άμεσα τα κενά του προσωπικού που υφίστανται αλλά και που πρόκειται σύντομα να δημιουργηθούν, όπως στο μικροβιολογικό εργαστήριο;

4.​Ποια είναι η άμεση πρόβλεψη του Υπουργείου Υγείας προς αναβάθμιση του ρόλου του Κέντρου Υγείας Χαλκίδας, ώστε να εκσυγχρονιστεί και να εξυπηρετεί τον πληθυσμό του μεγαλύτερου δήμου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας;

Η ερωτώσα βουλευτής
​​​​​Καζάνη Αικατερίνη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img
spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά