Με δεκάδες άνδρες των ΜΑΤ επιχειρείται έξωση οικογένειας στα Άνω Πετράλωνα καθώς το σπίτι τους έχει βγει σε πλειστηριασμό. Στη συμβολή των οδών Τιμόδημου και Καλλισθένους έχουν συγκεντρωθεί περίπου 150 άτομα, γείτονες και αλληλέγγυοι, που προσπαθούν να εμποδίσουν την έξωση καθώς η οικογένεια ζητά παράταση μέχρι την εκδίκαση των δικαστικών αιτημάτων με στόχο να ακυρωθεί ο πλειστηριασμός.

Υπάρχει ισχυρή παρουσία ανδρών των ΜΑΤ ενώ τα έπιπλα της οικογένειας έχουν αρχίσει να μεταφέρονται σε φορτηγό μεταφορικής

Είναι η τέταρτη φορά που επιχειρείται η έξωση της ηλικιωμένη μητέρας που είναι ΑμεΑ και του γιου της που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα. Τις προηγούμενες φορές η κινητοποίηση των κατοίκων την απέτρεψε, αλλά τώρα υπάρχει ισχυρή παρουσία ανδρών των ΜΑΤ ενώ τα έπιπλα της οικογένειας έχουν αρχίσει να μεταφέρονται σε φορτηγό μεταφορικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες το διαμέρισμα εκπλειστηριάστηκε τον Μάιο του 2022 έναντι 86.000 ευρώ για μη εξυπηρετούμενο δάνειο με την καταχρηστική ρήτρα ελβετικού φράγκου.

Η τελευταία φορά που επιχειρήθηκε η έξωση της οικογένειας ήταν την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου που στο σημείο μαζί με δικαστικό κλητήρα ήταν και κάποιοι αστυνομικοί.

Αλληλέγγυοι είχαν δηλώσει τότε ότι τον περασμένο Ιούνιο οι νέοι ιδιοκτήτες του διαμερίσματος και αστυνομικοί είχαν παραβιάσει την κοινόχρηστη είσοδο του κτιρίου και τον περασμένο Μάιο είχαν εισβάλει αλλάζοντας την κλειδαριά, αλλά και τότε είχαν αποχωρήσει χάρη στην παρέμβαση των γειτόνων.