Μητσοτάκης για αναβάθμιση από την S&P: «Μία ακόμη σφραγίδα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας»

«Η νέα θετική αξιολόγηση αποτελεί επίτευγμα του λαού μας», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης S&P.

«Η επαναφορά της οικονομίας μας στην επενδυτική βαθμίδα δεν ήταν ούτε ευνόητη, ούτε εύκολη κι όμως, είναι ήδη πραγματικότητα, όπως είχα δεσμευθεί προσωπικά», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης.

Η δημοσίευση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s γίνεται μία ακόμη επίσημη σφραγίδα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Καθώς, μάλιστα, εκδηλώνεται εν μέσω παγκόσμιων αναταράξεων, επιβεβαιώνει ότι η χώρα μας άφησε οριστικά πίσω την πολύχρονη κρίση, με “όπλα” τη σταθερότητα, τη συνέπεια και τη συνεχή πρόοδο.

Η νέα θετική αξιολόγηση αποτελεί επίτευγμα του λαού μας. Ταυτόχρονα, όμως, και επιβράβευση του κυβερνητικού σχεδίου που, παρά τις δυσκολίες, αποδίδει καρπούς: με επενδύσεις και ανάπτυξη αυξάνει τον δημόσιο πλούτο και μειώνει την ανεργία. Μετατρέποντας, έτσι, τη συλλογική ευημερία σε ατομική προκοπή. Με καλύτερους μισθούς και συντάξεις και με καθημερινή στήριξη των πιο ευάλωτων.

Καθώς, λοιπόν, τα ελληνικά ομόλογα γίνονται όλο και πιο ελκυστικά για τις διεθνείς αγορές, ο δανεισμός καθίσταται ευκολότερος και φθηνότερος για επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Ενώ, παράλληλα, ανοίγει ο δρόμος ώστε να κατευθυνθούν προς τη χώρα επενδυτικά κεφάλαια δισεκατομμυρίων τα οποία δεν μπορούσαν να τοποθετηθούν εδώ, επί σχεδόν δεκαπέντε χρόνια.

Η επαναφορά της οικονομίας μας στην επενδυτική βαθμίδα δεν ήταν ούτε ευνόητη, ούτε εύκολη κι όμως, είναι ήδη πραγματικότητα, όπως είχα δεσμευθεί προσωπικά. Χειροπιαστή απόδειξη ότι με σχέδιο και δουλειά, η πατρίδα βαδίζει μπροστά. Τέλος, ένα πρόσθετο κάλεσμα: Να μείνουμε ενωμένοι στον δρόμο των μεγάλων αλλαγών και των τολμηρών μεταρρυθμίσεων, για την Ελλάδα του 21ου αιώνα. Συνεχίζουμε».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img
spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά