Προβάδισμα 15,4 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία (29,2%) έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (13,8%),  σε δημοσκόπηση της Interview και συγκεκριμένα στην ερώτηση για τις ευρωεκλογές. Την ίδια ώρα, η  εκτίμηση της εταιρείας για την εκλογική δύναμη της Νέας Αριστεράς είναι 2,5%.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ ενισχύουν τα ποσοστά τους, καθώς το ένα φτάνει στο 12,4% και το ΚΚΕ φτάνει στο 6,8% αντίστοιχα. Ακολούθως, η Ελληνική Λύση βλέπει σημαντική αύξηση του ποσοστού της (από 4,1% στο 6,5%), ενώ Νίκη και Σπαρτιάτες είναι στο 3,3% και 2% αντίστοιχα.

Σταθερά πρώτη η ΝΔ αλλά με απώλειες

Έξι μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις, παρόλο που άρχισαν να καταγράφονται οι πρώτες απώλειες.

Σε ερώτηση τι θα ψηφίζατε αν γίνονταν εθνικές εκλογές, η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 18,2%. Η ΝΔ βρίσκεται στο 31,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 13% επιστρέφοντας στη δεύτερη θέση μετά από διαρκή δημοσκοπική κάμψη που τον έδειχνε να βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Το ΠΑΣΟΚ καταγράφει μία διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται κοντά στα όρια του στατιστικού λάθους. Από ότι φαίνεται, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ενισχυμένο σε σύγκριση με τις εκλογές του Ιουνίου (11,8%), συγκεντρώνοντας 12,5%. Το ΚΚΕ είναι στο 6,7%, η Ελληνική Λύση ανεβαίνει στο 6,5% (από το 4,4%), η Πλεύση Ελευθερίας καταγράφει 3,1%, οι Σπαρτιάτες 2% και η Νίκη 4%.

Στην πρώτη δημοσκόπηση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας «Νέα Αριστερά» που καταγράφει η εταιρεία, λαμβάνει ποσοστό 2%, με την εκτίμηση ψήφου να κυμαίνεται ανάμεσα στο 2% και στο 3%.