“Νέστορα, δεν περίμενα κάτι λιγότερο από σένα. Σε ευχαριστούμε!”

Για μια εβδομάδα σχεδόν ο Χαλκιδέος 15χρονος Νέστορας Βαρυτιμίδης διοργάνωσε στην ισόγεια αίθουσα “Αριστοτέλης” του Δημαρχείου Χαλκίδας τη δική του΄Εκθεση Κούκλας με παραδοσιακές ενδυμασίες. Στα εγκαίνια της έκθεσης παρεβρέθησαν εκπρόσωποι Συλλόγων, Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος κόσμου.

Για τον Νέστορα Βαρυτιμίδη μίλησαν με τα καλύτερα λόγια όσοι τον έχουν γνωρίσει μέσα από τον Σύλλογο Ποντίων “Οι Κομνηνοί” και τον χαρακτήρισαν, με αφορμή τη διοργάνωση, ως ένα άτομο που διατηρούσε από παιδί μέσα του την αγάπη για τον πολιτισμό και την παράδοση.


Η θεματική έκθεσή του που χωρίζεται σε εποχές και μήνες του χρόνου είχε τίτλο «‘Σ σον χρόνον απάν’» (εις τον χρόνο επάνω= όλα όσα γίνονται μέσα στο χρόνο), και επιστράτευσε τις κούκλες του προκειμένου να προβάλλει τα ήθη και τα έθιμα των αλησμόνητων πατρίδων και γενικότερα του ελλαδικού χώρου. Παράλληλα παρουσίασε και άλλα αντικείμενα συλλεκτικής, διαχρονικής αξίας.

Στον αγιασμό της έκθεσης παρίστατο ο μητροπολίτης Χαλκίδας, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων Χρυσόστομος ο οποίος πρότεινε να μεταφερθεί η έκθεση στο Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού Προκοπίου Ευβοίας στο πλαίσιο των 100 ετών που συμπληρώνονται φέτος από την έλευση των προσφύγων Καππαδόκων.

Στην ομιλία της κατά τον εγκαινιασμό η δήμαρχος Χαλκίδας ΄Ελενα Βάκκα εξήρε τη σημασία της έκθεσης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι περικλείει όλα εκείνα τα στοιχεία του πολιτισμού και της ιστορίας που γιορτάζονται από κοινού με την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, αφού η έκθεση συνέπεσε με τον εθνικό εορτασμό.

«Με παιδιά σαν το Νέστορα δεν θα χαθεί η πίστη και η Ελλάδα», τόνισε καθώς του παρέδωσε τιμητικό έπαινο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά

Η Πολυξένη Καράκογλου στον εναλλακτικό Πολυχώρο “Τέχνης Δρώμενα” το Σάββατο 13 Απριλίου

Η Πολυξένη Καράκογλου συνεχίζει τις συναυλίες της και επισκέπτεται...

“Να τρέμει ζαγάρι εντός μου η Χαλκίδα”

Πολυδιάστατος, αιρετικός, ασυνεπής μόνο με τις λογοτεχνικές συμβάσεις, μείκτης...