Οι κάτοικοι της Αυστρίας οι πιο ευτυχισμένοι Ευρωπαίοι – Η θέση της Ελλάδας

Οι κάτοικοι της Αυστρίας παρουσιάζονται ως οι πιο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους ανάμεσα στους πολίτες των χωρών της ΕΕ, ενώ στον αντίποδα, με τα χαμηλότερα ποσοστά ικανοποίησης, εμφανίζονται οι Βούλγαροι, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε χθες Δευτέρα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat και αντιστοιχούν σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2022.

Σε μια κλίμακα από το 1 (καθόλου ικανοποιημένοι) έως το 10 (πολύ ικανοποιημένοι), οι Αυστριακοί τοποθετούνται στην κορυφή της λίστας, αφού συγκεντρώνουν βαθμολογία 7,9 πόντων, υπερβαίνοντας τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ο οποίος τοποθετείται στους 7,1 πόντους.

Συνολικά, σε 18 από τις 27 χώρες της Ένωσης η γενική ικανοποίηση των πολιτών ήταν υψηλότερη ή στα ίδια επίπεδα με τον μέσο όρο, με τις Φινλανδία, Πολωνία και Ρουμανία (7,7 πόντοι) να ακολουθούν την Αυστρία, ενώ λίγο χαμηλότερα στη λίστα εμφανίζονται το Βέλγιο και οι Κάτω Χώρες (7,6 πόντοι).

Οι Ιταλοί υπερβαίνουν ελάχιστα τη μέση τιμή (7,2 πόντοι), η Ισπανία βρίσκεται ακριβώς στο μέσο όρο, ενώ λίγο χαμηλότερα εμφανίζονται οι Γάλλοι (7 πόντοι).

Στην άλλη άκρη της λίστας, στο χαμηλότερο σημείο βρίσκεται η Βουλγαρία με 5,6 πόντους και ακολουθεί η Γερμανία (6,5 πόντους).

Η χώρα μας τοποθετείται στην τρίτη θέση από το τέλος με 6,7 πόντους ικανοποίησης.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, σε όλες τις χώρες της ΕΕ, εκτός της Βουλγαρίας, η μέση βαθμολογία ικανοποίησης από το βιοτικό επίπεδο ήταν πάνω από 6, το οποίο ερμηνεύεται ότι η πλειοψηφία των πολιτών αισθάνονται περισσότερο θετικά παρά αρνητικά για το επίπεδο ζωής τους.

Όπως εξηγεί η Eurostat, η ικανοποίηση των πολιτών για τη ζωή τους επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, όπως η ηλικία, το επίπεδο μόρφωσης, η οικογενειακή και οικονομική κατάσταση, καθώς και από τις αξίες και προτεραιότητες ενός ατόμου στην καθημερινότητά του ή την ποικιλία των εμπειριών και των επιλογών του.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img
spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά

Πάπας Φραγκίσκος κατά των γκέι: «Έχουμε πολλούς από αυτούς στο ιερατείο»

Η προσβλητική λέξη για τους γκέι που προκάλεσε σάλο Ο...

Η πρώτη ποινική δίκη του Τραμπ συνδέεται με πορνοστάρ;

Θα είναι ένα πρωτοφανές γεγονός στην ιστορία των ΗΠΑ...