Ολυμπιακός: Προσφεύγει στην ευρωπαϊκή δικαιοσύνη κατά τριών υπουργών

“Έχετε κάποιο στοιχείο ότι η «υψηλή επικινδυνότητα» υπάρχει μόνο στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ; Αν έχετε, βγάλτε το στο φως-Όλα στο φως”

Απόψε βράδυ Τετάρτης, η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε νέα ανακοίνωση μέσω της οποίας απαντά στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το protothema.gr, οι «ερυθρόλευκοι» ρωτούν γιατί δεν κλείνουν τα γήπεδα στα παιχνίδια της Πέμπτης ανάμεσα στον ΠΑΟ και την Μακάμπι στη Λεωφόρο και στον ΠΑΟΚ και την Ελσίνσκι στην Τούμπα ενώ προαναγγέλουν ότι θα προσφύγουν στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη σε βάρος των Υπουργών κκ Οικονόμου, Κατσαφάδου και Βρούτση.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός

«Η απάντηση που διέρρευσε από τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Αθλητισμού προφανώς δεν είναι απάντηση και δεν απαντά σε κανένα από τα ερωτήματα της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Λέτε πως είναι «κυριαρχικό σας δικαίωμα» να κλείνετε κάθε γήπεδο λόγω υψηλής επικινδυνότητας.

Σας ρωτάμε ξανά: Γιατί δεν κλείσατε το γήπεδο βόλεϊ χθες στο οποίο έγινε ευρωπαϊκό ματς με παρουσία φιλάθλων και γιατί δεν κλείσατε το γήπεδο μπάσκετ για την Παρασκευή (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ); Γιατί δεν κλείνετε τα άλλα ποδοσφαιρικά γήπεδα αύριο (Παναθηναϊκός – Μακάμπι Χάιφα και ΠΑΟΚ – Ελσίνκι);

Έχετε κάποιο στοιχείο ότι η «υψηλή επικινδυνότητα» υπάρχει μόνο στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ; Αν έχετε, βγάλτε το στο φως. Όλα στο φως.

Θα μας απαντήσετε για τους εμπορικούς χώρους (σουίτες, εστιατόρια) που δεν έχουν σχέση με τις εξέδρες αν θα μείνουν ανοιχτοί;

Θα απαντήσετε στα ερωτήματα των εκατομμυρίων φιλάθλων μας και στα δικά μας ή θα μείνετε στο «κυριαρχικό σας δικαίωμα» που το ασκείτε κάνοντας σαφέστατη διάκριση σε βάρος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και του κόσμου του;

Είναι θέμα Δημοκρατίας και ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θα υπερασπίσει τα δικαιώματά του προσφεύγοντας στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη σε βάρος των Υπουργών κκ Οικονόμου, Κατσαφάδου και Βρούτση που πήραν αυτές τις αποφάσεις και έκαναν απαράδεκτες διακρίσεις ανάμεσα σε Έλληνες πολίτες.

Σας καλούμε έστω και την ύστατη ώρα να απαντήσετε και να ανακαλέσετε την απόφασή σας».

H κυβέρνηση απαντά στον Ολυμπιακό: Είναι στην κυριαρχική κρίση μας η διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών

«Είναι στην κυριαρχική κρίση της ελληνικής Πολιτείας να αποφασίζει τη διεξαγωγή αθλητικών αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, όταν αυτοί μάλιστα αξιολογούνται ως υψηλής επικινδυνότητας. Τα όσα προηγήθηκαν –ειδικά με τη δολοφονική επίθεση εναντίον αστυνομικών, για την οποία έχει υπάρξει ομολογία – δικαιολογούν εν προκειμένω απολύτως το μέτρο αυτό».

Αυτή είναι η απάντηση από τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Αθλητισμού στον Ολυμπιακό που με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει παράλογη και άδικη την απαγόρευση εισόδου φιλάθλων στο παιχνίδι του Europa League με την Τόπολα, σε αντίθεση με τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με την Μακάμπι και του ΠΑΟΚ με την Ελσίνκι να διεξαχθούν με κόσμο στις εξέδρες την Πέμπτη.

 

Ολυμπιακός: Η κυβέρνηση να εξηγήσει την απόφασή της

Τρεις ημέρες μετά από την ανακοίνωση των μέτρων που έχουν ως στόχο την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα από την κυβέρνηση η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία την καλεί να απαντήσει γιατί απαγορεύει την είσοδο φιλάθλων της στο παιχνίδι του Europa League με την Τόπολα.

Παράλληλα της ζητά ν’ αλλάξει την απόφασή της, την οποία χαρακτηρίζει παράλογη και άδικη.

Θυμίζουμε ότι αποφασίστηκε τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με την Μακάμπι και του ΠΑΟΚ με την Ελσίνκι να διεξαχθούν με κόσμο στις εξέδρες την Πέμπτη ενώ αυτό του Ολυμπιακού με την Τόπολα χωρίς.

 

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός

«H ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ διατηρεί απαρέγκλιτα μια σταθερή στάση έναντι κάθε μορφής βίας, την οποία επιβεβαιώνει με πράξεις, όχι στα λόγια.

Στο πλαίσιο αυτό κάθε πρωτοβουλία που κατατείνει στην εξάλειψη οποιασδήποτε ακραίας συμπεριφοράς από τα γήπεδα είναι καλοδεχούμενη και ελπίζουμε να είναι αποτελεσματική. Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει η πρωτοβουλία αυτή να είναι και επαρκώς αιτιολογημένη και να διέπεται από σοβαρότητα.

Έπειτα από το πρόσφατο τραγικό συμβάν και τον τραυματισμό του άτυχου Αστυνομικού, για τον οποίο ευχόμαστε να βγει νικητής στην κρίσιμη μάχη που δίνει όλοι στην οικογένεια του Ολυμπιακού, ανακοινώθηκαν (για άλλη μια φορά…) από την Ελληνική Κυβέρνηση κάποια μέτρα για την αντιμετώπιση των φαινομένων οπαδικής βίας.

Με αφορμή τη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και την ΚΥΑ που εκδόθηκε από τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου, Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Κατσαφάδο και Αθλητισμού κ. Βρούτση, με την οποία απαγορεύεται η είσοδος των φιλάθλων μας όσο και των φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας FK Backa Topola στο γήπεδο Καραϊσκάκη στον αυριανό αγώνα για το Europa League, και λόγω των επαναλαμβανόμενων ερωτημάτων που δεχόμαστε από τους φιλάθλους μας αλλά και την UEFA αναφορικά με τους όρους διεξαγωγής του αγώνα, ζητάμε δημοσίως από την Ελληνική Κυβέρνηση και τους συναρμόδιους Υπουργούς κ.κ. Βρούτση, Οικονόμου και Κατσαφάδο, μια ξεκάθαρη απάντηση στα ακόλουθα ερωτήματα:

1. Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ δεν έχει τιμωρηθεί από την UEFA ούτε και από οποιοδήποτε πειθαρχικό όργανο για την διεξαγωγή του συγκεκριμένου αγώνα χωρίς φιλάθλους. Παρ’ όλα αυτά θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων που μια ομάδα θα αγωνιστεί σε ευρωπαϊκό αγώνα χωρίς φιλάθλους με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και Υπουργική Απόφαση των κ.κ. Οικονόμου (Υπουργού Προστασίας του Πολίτη), Κατσαφάδου (Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη) και Βρούτση (Υφυπουργού Αθλητισμού).

Επειδή ουδείς νοήμων άνθρωπος που ασχολείται με το ποδόσφαιρο αλλά και κανείς από τους αξιωματούχους της UEFA με τους οποίους συνομιλούμε για την διεξαγωγή του αγώνα αντιλαμβάνεται τη λογική πίσω από την απόφαση αυτή, παρακαλούμε όπως εξηγήσετε δημοσίως το σκεπτικό αυτής για να καταστεί κατανοητό από οποιονδήποτε. Η σιωπή δεν μπορεί να εκληφθεί ως απάντηση αλλά ως ομολογία έλλειψης οποιασδήποτε εξήγησης.

2. Πέρα από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που χωρίς καμία εξήγηση υποχρεούνται να μείνουν εκτός γηπέδου, η φιλοξενούμενη ομάδα της Backa Topola έχει εδώ και αρκετές ημέρες προμηθευτεί εισιτήρια τα οποία έχει διαθέσει στους φιλάθλους της για να ταξιδέψουν στην Ελλάδα. Κάποιοι εκ των φιλάθλων αυτών βρίσκονται στη χώρα μας. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν ξοδέψει αρκετά χρήματα για να παρακολουθήσουν τον αγώνα και ξαφνικά χωρίς κανείς να μπορεί να τους εξηγήσει το γιατί θα μείνουν εκτός γηπέδου. Ποιος θα αποζημιώσει τους ανθρώπους αυτούς και με ποια διαδικασία;

3. Την ίδια ώρα με τον δικό μας αγώνα, μερικά χιλιόμετρα μακριά από το γήπεδο Καραϊσκάκη, διεξάγεται κανονικά και με παρουσία φιλάθλων ο αγώνας του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Χάιφα. Σε αυτόν θα παραβρεθούν κανονικά και οι φίλαθλοι της Ισραηλινής ομάδας. Δηλαδή οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού και οι φίλαθλοι που έχουν έρθει στην Ελλάδα από μια εμπόλεμη χώρα μπορούν να παρακολουθήσουν κανονικά τον αγώνα της ομάδας τους χωρίς να θεωρείται ότι κινδυνεύουν από οτιδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο, ενώ οι φίλαθλοι της ομάδας μας και όσοι έχουν έρθει από τη Σερβία δεν μπορούν να μπουν στο γήπεδο.

Υπάρχει κάποια εξήγηση για την φωτογραφική στοχοποίηση της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ από την στιγμή μάλιστα που το ατυχές επεισόδιο συνέβη σε άλλο γήπεδο και σε άλλο άθλημα!;

Υπάρχει εξήγηση γιατί Έλληνες πολίτες δεν μπορούν να παρακολουθήσουν έναν ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό αγώνα της ομάδας τους επειδή είναι φίλαθλοι της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ; Μα είναι οι ίδιοι φίλαθλοι σε όλα τα σπορ!

Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει του φιλάθλους του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ως πολίτες περιορισμένων δικαιωμάτων;

4. Χθες στο κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», λίγα μέτρα από το σημείο όπου έγινε το αποτρόπαιο συμβάν με τον τραυματισμό του άτυχου αστυνομικού, που προκάλεσε τα μέτρα της Κυβέρνησης, διεξήχθη κανονικά ένας αγώνας volley της ομάδας του Ολυμπιακού στα πλαίσια του Champions League ανδρών. Ο αγώνας έγινε κανονικά με την παρουσία εκατοντάδων φιλάθλων της ομάδας μας. Την προσεχή Παρασκευή 15.12.2023 θα διεξαχθεί (δίπλα στο κλειστό αύριο γήπεδο Καραϊσκάκη) ο αγώνας μεταξύ του Ολυμπιακού και της Valencia για τη Euroleague, με την παρουσία χιλιάδων φιλάθλων της ομάδας μας.

Ωστόσο ο αγώνας ποδοσφαίρου θα διεξαχθεί χωρίς φιλάθλους!!! Οι ίδιοι άνθρωποι που πήγαν χθες στο «Μελίνα Μερκούρη» και θα πάνε μεθαύριο στο ΣΕΦ, για την ελληνική Κυβέρνηση είναι επικίνδυνοι αν βρεθούν αύριο στο γήπεδο Καραϊσκάκη, ως εάν αναλόγως του αθλήματος που παρακολουθούν έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Τόσο εμείς ως ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ όσο και οι χιλιάδες των φιλάθλων μας που αποκλείονται από τον αγώνα της ομάδας μας, ρωτάμε να μάθουμε ποιος είναι αυτός που κάνει την διάκριση και με ποιο κριτήριο;

5. Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης κάνουν λόγο για είσοδο στις εξέδρες του γηπέδου έως δέκα (10) εκπροσώπων κάθε ομάδας (Μελών Διοίκησης ή Διευθυντικών στελεχών). Δεν αναφέρεστε όμως καθόλου τι θα συμβεί με τους εμπορικούς χώρους (σουίτες, εστιατόρια) που ουδεμία επαφή έχουν με τις εξέδρες του γηπέδου. Τι θα συμβεί με αυτούς τους χώρους; Τι θα κάνουν οι άνθρωποι που έχουν εκμισθώσει τις σουίτες του γηπέδου και τις χρησιμοποιούν ακόμα και για επαγγελματικούς σκοπούς; Τους επιτρέπεται η πρόσβαση ναι ή όχι; Σκέφτηκε κανείς από την Κυβέρνηση τους ανθρώπους που εργάζονται στους χώρους αυτούς που θα απωλέσουν το μεροκάματό τους χωρίς κανείς να μπορεί να τους εξηγήσει το γιατί; Υπάρχει κάποια απάντηση σ’ αυτό; Μόνον σε ολοκληρωτικά καθεστώτα απαγορεύεται σε εργαζόμενους να τελέσουν την εργασία τους, σε επιχειρήσεις να κλείνουν χωρίς λόγο!

Τόσο εμείς όσο και όλοι οι φίλαθλοί μας – πολίτες αυτής της χώρας που χωρίς καμία απολύτως εξήγηση γίνονται αντικείμενο διακριτικής μεταχείρισης, περιμένουμε από αυτούς που έλαβαν τις σχετικές αποφάσεις, τον Πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους Υπουργούς, να τις αιτιολογήσουν και να τις εξηγήσουν.

Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ συνολικά θα εξετάσει κάθε νόμιμο μέσο για να διαφυλάξει τους φιλάθλους μας και την ομάδα μας απο τις αποφάσεις αυτές.

Από τους μόνους από τους οποίους δεν περιμένουμε καμία εξήγηση είναι οι Βουλευτές του Πειραιά, που παραμένουν εκκωφαντικά σιωπηλοί. Ας μη κάνουν το κόπο στο μέλλον να συνδέσουν το όνομά τους με τον Ολυμπιακό: η στάση τους θα θεωρηθεί – και θα είναι – υποκριτική. Ειδικά ο Υφυπουργός κος Κατσαφάδος, ο οποίος εκλέγεται από Πειραιώτες καθημερινά με τις δηλώσεις του και τις πράξεις του, εκθέτει και προσβάλει τον κόσμο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.

Σας καλούμε άμεσα να μας απαντήσετε στα παραπάνω ερωτήματα ώστε να μη διασυρόμαστε διεθνώς.

Σας καλούμε να αλλάξετε άμεσα την άδικη και παράλογη απόφασή σας για το αυριανό κρίσιμο ευρωπαικό παιχνίδι της ομάδας μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img
spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά

Ρεύμα: Όλες οι χρεώσεις που ανακοίνωσαν οι πάροχοι

Με σύμμαχο τη ΔΕΗ η χαμηλότερη κιλοβατώρα στα πράσινα...

Συναγερμός στο Ψυχικό: Πυροβόλησαν και σκότωσαν άνδρα μέσα στο αυτοκίνητό του (βίντεο)

Η επίθεση έγινε από άτομο που βρισκόταν σε μοτοσικλέτα Συναγερμός...