«Πάγωμα» της δόσης στα ενήμερα στεγαστικά δάνεια μέχρι τον Απρίλιο – Οι κερδισμένοι

Το πρόγραμμα λειτουργεί ως προθάλαμος ένταξης στον φορέα για όσα νοικοκυριά αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις οφειλές τους

Παράταση μέχρι τον Μάρτιο του 2025 έχουν λάβει όσα νοικοκυριά θεωρούνται ευάλωτα, προκειμένου να υποβάλουν αίτημα ένταξης στο ενδιάμεσο πρόγραμμα του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, μέσω του οποίου επιδοτείται η δόση του στεγαστικού τους δανείου.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, το ενδιάμεσο πρόγραμμα θεσμοθετήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022 για 15 μήνες και παρατείνεται για ανάλογο χρονικό διάστημα. Μέσω αυτού το Δημόσιο επιδοτεί τη δόση του στεγαστικού τους δανείου με το ποσό των 70 έως 210 ευρώ έως ότου δημιουργηθεί ο φορέας απόκτησης και επαναμίσθωσης ακινήτων.

Έτσι το πρόγραμμα λειτουργεί ως προθάλαμος ένταξης στον φορέα για όσα νοικοκυριά αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις οφειλές τους, συναινώντας στην παράδοση του ακινήτου τους και συνεχίζοντας να διαμένουν σε αυτό έναντι ενοικίου.

Πρόκειται για την έσχατη διάσωση της πρώτης κατοικίας τους, αξιοποιώντας ένα από τα εργαλεία που έχει ενεργοποιήσει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας για τη ρύθμιση οφειλών, προκειμένου κάποιος που θεωρείται ευάλωτος να αποφύγει την έξωση και τον πλειστηριασμό του ακινήτου του.

Προϋπόθεση είναι η έκδοση βεβαίωσης ευάλωτου οφειλέτη μέσω της υποβολής αίτησης στην πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, η οποία εκδίδεται εντός 30 ημερών και παραμένει σε ισχύ για τρεις μήνες,όπως αναφέρει το newsbomb.gr.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, ευάλωτοι ορίζονται οι οφειλέτες με εισόδημα έως 7.000 ευρώ (συν 3.500 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο) με ανώτατο όριο 21.000 ευρώ και αξία ακίνητης περιουσίας έως 120.000 ευρώ (συν 15.000 για κάθε παιδί) με ανώτατο όριο τις 180.000 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά

Εξαήμερη εργασία: Ποιοι θα «χτυπάνε» ψηφιακή κάρτα από 1η Ιουλίου

Ψηφιακή κάρτα εργασίας θα «χτυπάνε» από 1η Ιουλίου οι...

ΑΑΔΕ: Μετατίθεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων των νομικών προσώπων

Mετατίθεται για τις 26 Ιουλίου 2024 η προθεσμία υποβολής...

Πότε θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους οι συνταξιούχοι

Οι συνταξιούχοι βλέπουν πάντα τα λεφτά στους λογαριασμούς τους...

Ακρίβεια: Αυξήσεις σε εμφιαλωμένα νερά, αναψυκτικά και μπίρες

Αγανακτισμένοι είναι οι καταναλωτές με το ράλι των αυξήσεων...