Πάνω από 200.000 αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης στο ρεύμα – Έως 19 Ιανουαρίου ανοικτή η πλατφόρμα

Η περίοδος που καλύπτει το επίδομα είναι το πρώτο τρίμηνο του 2024

Πάνω από 200.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί στην ειδική εφαρμογή στο myAADE για το επίδομα θέρμανσης στο ρεύμα. Υπενθυμίζεται ότι η κατάθεση αιτήσεων ξεκίνησε στις 21 Δεκεμβρίου, ενώ θα ολοκληρωθεί στις 19 Ιανουαρίου. Οι δυνητικοί δικαιούχοι εκτιμώνται από το υπουργείο στα 1,2 εκατ. νοικοκυριά.

Η περίοδος που καλύπτει το επίδομα είναι το πρώτο τρίμηνο του 2024, με τη συνολική ενίσχυση να κυμαίνεται από 45 ευρώ έως 480 ευρώ, περιορίζοντας επομένως τους λογαριασμούς που θα πληρώσουν για τη χρήση του κλιματιστικού, της αντλίας θερμότητας ή του θερμαντικού σώματος που θα χρησιμοποιήσουν φέτος για να ζεσταθούν.

Η ενίσχυση θα χορηγηθεί σε έναντι ή εκκαθαριστικό λογαριασμό, ο οποίος εκδίδεται από τον εκάστοτε προμηθευτή. Δικαιούχοι είναι φυσικά πρόσωπα, άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή σε πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα, τα οποία καταναλώνουν ηλεκτρική ενέργεια για τη θέρμανση της κύριας κατοικίας τους (είτε αυτή είναι ιδιόκτητη είτε μισθώνεται είτε έχει παραχωρηθεί δωρεάν).

Τα κριτήρια

Για τη λήψη του επιδόματος, τα περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια είναι ακριβώς ίδια με αυτά που ισχύουν για τα επίδομα στα υπόλοιπα καύσιμα (πετρέλαιο, αέριο, καυσόξυλα κ.λπ.). Επομένως, το εισοδηματικό όριο για τον άγαμο είναι 16.000 ευρώ, για τους έγγαμους 24.000 ευρώ, ενώ προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

Στην περίπτωση των ελεύθερων επαγγελματιών ο κύκλος εργασιών δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 80.000 ευρώ. Επίσης, η αξία της ακίνητης περιουσίας θα πρέπει να μην υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ για τους άγαμους και τις 300.000 για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Το επίδομα αφορά την κύρια κατοικία, ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη. Από αυτό αποκλείονται όσοι έχουν λάβει ενίσχυση για τα υπόλοιπα καύσιμα θέρμανσης τη φετινή χειμερινή περίοδο. Το ίδιο ισχύει και για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, για τους οποίους θα συνεχιστούν και το 2024 οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς. .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img
spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά

Πότε θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους οι συνταξιούχοι

Οι συνταξιούχοι βλέπουν πάντα τα λεφτά στους λογαριασμούς τους...

Ακρίβεια: Αυξήσεις σε εμφιαλωμένα νερά, αναψυκτικά και μπίρες

Αγανακτισμένοι είναι οι καταναλωτές με το ράλι των αυξήσεων...

Προοδευτικοί Οικονομολόγοι Ελλάδας για το πρόσφατο σκάνδαλο χρηματισμού στη Δ.Ο.Υ Χαλκίδας

Το μήνυμα των Προοδευτικών Οικονομολόγων και του 9ου Περιφερειακού...