Πανσέληνος: Απόψε το «Φεγγάρι του Χιονιού» – Πώς θα επηρεάσει τα 12 ζώδια

Απόψε, Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, θα φωτίσει τον ουρανό η Πανσέληνος Φεβρουαρίου, που ονομάζεται και «Φεγγάρι του Χιονιού».

H «Πανσέληνος του Χιονιού» θα απέχει σχεδόν 405.000 χιλιόμετρα από τον πλανήτη μας. Τα περισσότερα ονόματα για τις πανσελήνους προέρχονται από τους ιθαγενείς της Αμερικής. Συνήθως περιγράφουν φυσικά φαινόμενα ή αλλαγές που πραγματοποιούνται στην χλωρίδα ή στην πανίδα κατά την εκάστοτε εποχή του χρόνου.

Όσον αφορά τον Φεβρουάριο, η εξήγηση είναι απλή: Ιστορικά, ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας με το περισσότερο χιόνι, κατά μέσο όρο στις ΗΠΑ. Επομένως, ο χαρακτηρισμός «Πανσέληνος του Χιονιού» ταιριάζει απόλυτα στον δεύτερο μήνα του έτους.

Όπως έγραψε ο εξερευνητής Jonathan Carver, που είχε επισκεφτεί την φυλή Ντακότα κατά την δεκαετία του 1760, τα ονόματα που χρησιμοποιούν οι ιθαγενείς δεν περιγράφουν μόνο τις πανσελήνους, αλλά ολόκληρο τον μήνα κατά τον οποίο εμφανίζονται.

Το ολόγιομο φεγγάρι θα είναι πλήρες, ωστόσο, θα έχει μια ιδιαιτερότητα. Θα είναι «micromoon», δηλαδή το αντίθετο του «supermoon», της υπερπανσελήνου, που σημαίνει ότι το φεγγάρι μπορεί να φαίνεται ελαφρώς μικρότερο από το συνηθισμένο.

Κορυφώνεται στην Παρθένο, επηρεάζοντας τα πρώτα δεκαήμερα των ζωδίων. Η ισχύς της είναι αισθητή ως και τις 10 Μαρτίου. Αυτά, έχουν να καταλάβουν ότι χωρίς πρόγραμμα και πειθαρχία, λίγα πράγματα είναι εφικτά.

Κριός

Θα μετριάσεις τον ενθουσιασμό σου και να επικεντρωθείς σε όσες δραστηριότητες έχουν πραγματικά νόημα αυτή τη στιγμή. Μην εξαπλώνεσαι προς πολλαπλούς τομείς. Διαφορετικά θα πελαγώσεις και δεν θα έχεις κανένα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το να εισάγεις υγιεινές συνήθειες στο καθημερινό σου πρόγραμμα είναι μια καλή λύση, αλλά μόνο με μεγάλη πειθαρχία και πίστη στους στόχους σου και τον εαυτό σου που θα καταφέρεις.

Ταύρος

Η Πανσέληνος έρχεται να σου διδάξει ότι δεν μπορείς να επιτρέπεις στους φίλους σου να ‘έχουν γνώμη’ για τα ερωτικά σου. Αντίστοιχα, ούτε ο σύντροφός σου θα έπρεπε να σου απαγορεύει ή επιτρέπει να κάνεις παρέα με συγκεκριμένους ανθρώπους, εκτός κι αν κάποιο πρόσωπο σκοπεύει να παρέμβει στο δεσμό σου. Σε γενικές γραμμές, καλείσαι να φερθείς τίμια προς τον ερωτικό σου σύντροφο ή στόχο, θέτοντας υγιή όρια.

Δίδυμος

Η Πανσέληνος, θα βοηθήσει να κατανοήσει ότι οι κοντινοί άνθρωποι και η ζωή στο σπίτι είναι πάρα πολύ σημαντικά.

Τόσο, που αποτελούν τα θεμέλια προς κάθε άλλο στόχο, όνειρο ή ασχολία σου. Αν στο σπίτι δεν περνάς όμορφα, τότε είναι πολύ πιθανό να μεταφέρει την αρνητική σου αύρα στους υπόλοιπους τομείς της ζωής σου, συναντώντας εμπόδια που δεν θα έβρισκες κάτω από διαφορετικές συνθήκες.

Καρκίνος

Καρκίνε, η επικοινωνία είναι το κλειδί σε όλα: επαγγελματικά και προσωπικά. Και δεν μιλάω για τις απλές καθημερινές κουβεντούλες. Αναφέρομαι στην έκφραση όσων σκέφτεσαι κι αισθάνεσαι, δίχως υπερβολές και συναισθηματικές εξάρσεις. Θα χρειαστεί να αλλάξεις διάφορες από τις αντιλήψεις σχετικά με τον τρόπο που μιλάς στους άλλους και τις συμπεριφορές που ανεχόσουν μέχρι σήμερα. Κάποιες φορές, είναι σημαντικό να υπερισχύει η ‘ψυχρή λογική’.

 Λέων

Λέοντά μου, πρέπει να βάλεις λίγο φρένο στα έξοδά σου, γιατί το τελευταίο διάστημα υπάρχει η πιθανότητα να βγεις εκτός προϋπολογισμού. Κάτι αντίστοιχο οφείλεις να κάνεις και για την αυτοεκτίμησή σου – διαφέρει αρκετά από την έννοια της αυτοπεποίθησης, πράγμα που θα καταλάβεις κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου. Η αντίληψη της προσωπικής σου αξίας είναι εκείνη που θα καθορίσει πόσα χρήματα θα βγάλεις.

Παρθένος

Το ‘εγώ’ παίρνει μεγάλες διαστάσεις κατά τη διάρκεια της επιρροής της Πανσελήνου, Παρθένε. Πολλές φορές οι ανάγκες μας συγκρούονται με εκείνες των ατόμων που αγαπάμε. Αυτή η περίοδος έρχεται να σου διδάξει πότε να υποχωρείς και πότε να λες ‘όχι’, προκειμένου να επικεντρωθείς στις προσωπικές σου επιθυμίες. Υπάρχει κίνδυνος να πέσεις θύμα χειριστικής συμπεριφοράς ή κακής συνεννόησης που θα αποδειχθεί εμπόδιο στα όνειρά σου.

 Ζυγός

Η Πανσέληνος αυτή αποτελεί ένα διάστημα εσωτερικής αναζήτησης και σκληρών συνειδητοποιήσεων. Κάποια από τα μυστικά σου αποκαλύπτονται αν δεν παραμείνεις προσεκτικός. Παράλληλα, μέσα από κάποια γεγονότα που σε απογοητεύουν, θα καταλάβεις τι πραγματικά έχει σημασία και τι όχι. Ενδεχομένως, αυτό το διάστημα να αποτελεί μία προεργασία των γεγονότων που θα σου φέρει η έκλειψη στις 25 Μαρτίου.

Σκορπιός

Είναι ένα διάστημα όπου καταλαβαίνεις ποιοι είναι πραγματικά οι φίλοι, ποιοι οι γνωστοί και ποιοι οι εχθροί σου, Σκορπιέ. Καλό θα είναι να μην εμπλέξεις τα αισθηματικά σου με τις φιλίες σου, γιατί θα καταλάβεις πως στο τέλος της ημέρας οι επιλογές είναι δικές σου. ‘Όποιος είναι έξω απ’ το χορό, πολλά τραγούδια ξέρει’ έχει να σου πει αυτή η Πανσέληνος, οπότε συνέχισε να… χορεύεις, παραμένοντας πιστός στις πεποιθήσεις κι ανάγκες σου.

 Τοξότης

Η Πανσέληνος στην Παρθένο ρίχνει φως σε ζητήματα καριέρας σε εσένα, αγαπητέ Τοξότη. Υπάρχει περίπτωση να αισθανθείς πως η προσωπική σου ζωή θέτει εμπόδια στην εξέλιξή σου και το αντίστροφο.

Αυτή η περίοδος σε καλεί να σταθείς βράχος στο πρόγραμμα και τους στόχους σου. Χρειάζεσαι πειθαρχία, καλοδομημένο πρόγραμμα και πίστη στον εαυτό σου. Υπάρχουν οικεία πρόσωπα που σαμποτάρουν τα επαγγελματικά σου – απόδειξέ τους το αντίθετο!

Αιγόκερως

Ήρθε η ώρα να πετάξεις από πάνω σου κάποιες αντιλήψεις για τη ζωή που σε κρατούν πίσω. Η Πανσέληνος έρχεται να σου αποκαλύψει τα ταμπού που μοιάζουν ιδιαίτερα ‘τοξικά’ προς τον περίγυρό σου και προσθέτουν εμπόδια στην επικοινωνία και την κατανόηση από και προς τους αγαπημένους σου ανθρώπους. Άνοιξε τους ορίζοντές σου.

Υδροχόος

Πρέπει να προσέξεις τις ανασφάλειές σου αυτό το διάστημα. Ο Πανσέληνος στην Παρθένο, σίγουρα θα επαναφέρει κάποιες στην επιφάνεια, χαρίζοντάς σου την ευκαιρία να τις επιλύσεις. Αλήθεια, εσύ θα επιλέξεις τον δύσκολο δρόμο της ψυχικής σου καλλιέργειας, ή θα βυθιστείς σε αυτές, πιστεύοντας ότι ‘έτσι είναι η ζωή’;

Ιχθείς

Η Πανσέληνος σε επηρεάζει άμεσα και οι περισσότερες πληροφορίες ή συνειδητοποιήσεις προέρχονται από το εξωτερικό περιβάλλον. Θα πρέπει να μετριάσεις τις τάσεις σκληρής αυτοκριτικής και να αγαπήσεις πιο πολύ τον εαυτό σου. Όλοι έχουν ψεγάδια, το ίδιο κι εσύ.

Εκείνοι που σε σαμποτάρουν, έχουν ήδη απορρίψει τον εαυτό τους και τους στόχους τους προ-πολλού. Μη δίνεις σημασία!

Οι υπόλοιπες πανσέληνοι του 2024:
25 Μαρτίου: Φεγγάρι του σκουληκιού
23 Απριλίου: Ροζ φεγγάρι
23 Μαΐου: Φεγγάρι του Λουλουδιού
21 Ιουνίου: Φεγγάρι της Φράουλας
21 Ιουλίου: Φεγγάρι του Ελαφιού
19 Αυγούστου: Φεγγάρι του Οξύρρυγχου
17 Σεπτεμβρίου: Φεγγάρι της συγκομιδής
17 Οκτωβρίου: Φεγγάρι του Κυνηγού
15 Νοεμβρίου: Φεγγάρι του Κάστορα
15 Δεκεμβρίου: Παγωμένο φεγγάρι

 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά