Παρουσία του υπουργού Υποδομών Χ. Σταϊκούρα τα εγκαίνια της Γέφυρας των Φύλλων (φώτο & βίντεο)

Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης τελέστηκαν τα εγκαίνια της Γέφυρας των Φύλλων παρουσία του υπουργού Χ. Σταϊκούρα και του υφυπουργού κ. Ταχιάου

Παρόντες ήταν και τόσο ο διευθυντής του έργου κ. Πλακιάς όπως επίσης και οι βουλευτές Κ. Καραμπατσώλη, ο Θ. Ζεμπίλης και ο Σίμος Κεδίκογλου.

Το έργο υπενθυμίζεται ότι εντάσσεται στα πλαίσια ενός συνολικού σχεδιασμού αναβάθμισης του οδικού άξονα της Ν. Εύβοιας που ξεκίνησε με αφορμή τις καταστροφικές πλημμύρες του Αυγούστου του 2020.

 

Στα πλαίσια των εγκαινίων του έργου της Γέφυρας των Φύλλων που είχε πληγεί από τις φονικές πλημμύρες του 2020 παρευρέθηκε ο υπουργός υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε ότι θα γίνουν πολλές ακόμα παρεμβάσεις στα πλαίσια της αποκατάστασης του νησιού από τις καταστροφές που την έχουν πλήξει. Ανέφερε επιπρόσθετα ότι ξεκινά το έργο της παράκαμψης της Χαλκίδας αλλά ότι θα δοθεί αντίστοιχη βαρύτητα και στην αναβάθμιση της Β. Εύβοιας.

Σε δηλώσεις προχώρησε και ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός:

Επιπρόσθετα η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα μεταξύ άλλων ανέφερε :

«Είναι αναγκαία η άρτια εκτέλεση του έργου και στις γέφυρες Αφρατίου και Βασιλικού, καθώς και η ολοκλήρωσή του σύντομα»

Παρόντες στην επίσκεψη του υπουργού ήταν επίσης η Αντιδήμαρχος Ληλαντίων Ευαγγελία Παλαιολόγου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σέρρας και άλλοι Αντιδήμαρχοι του Δήμου.

Κατά την επίσκεψη, η Δήμαρχος αναφέρθηκε στην εξέλιξη του συνολικού έργου, που προβλέπει την κατασκευή νέας γέφυρας στο Αφράτι και στην επισκευή και ενίσχυση της γέφυρας Βασιλικού, τονίζοντας ιδιαίτερα την ανάγκη άρτιας εκτέλεσης του έργου στο συντομότερο δυνατό χρόνο. «Είναι σημαντική η ολοκλήρωση των έργων και στις άλλες γέφυρες, καθώς σε όλο το διάστημα εκτέλεσης των εργασιών, αφενός η Κοινότητα του Αφρατίου θα αποκοπεί στην άμεση πρόσβασή της από τον υπόλοιπο Δήμο και αφετέρου η γέφυρα του Βασιλικού, που σηκώνει όλο το κυκλοφοριακό φορτίο της Κοινότητας Βασιλικού αλλά και όλης της Νότιας Εύβοιας, θα επιβαρυνθεί επιπλέον.», δήλωσε σχετικά.

Επίσης τόνισε την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του μεγάλου έργου της παράκαμψης της Χαλκίδας, σε συνδυασμό με την παράκαμψη του Βασιλικού, που πρέπει και αυτή να μπει στον μελλοντικό σχεδιασμό του Υπουργείου.

Τέλος, επισήμανε τη μεγάλη συμβολή του Υπουργού κ. Σταϊκούρα, με την ιδιότητά του ως Υπουργός Οικονομικών και μετά ως Υπουργός Υποδομών, όπως και των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων των Υπουργείων, στις χρηματοδοτήσεις του Δήμου και στην άμεση καταβολή των αποζημιώσεων των πληγέντων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img
spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά