Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Παρέλαβε 59 νέα οχήματα χαμηλής κατανάλωσης

Στον στόλο της Περιφέρειας για πρώτη φορά εντάσσονται και ηλεκτροκίνητα

Νέα οχήματα παραλαμβάνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τη διαδικασία της λειτουργικής χρονομίσθωσης (operational leasing). Πρόκειται για οχήματα σύγχρονης τεχνολογίας με μειωμένη εκπομπή ρύπων και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, ενώ για πρώτη φορά εντάσσονται στον στόλο και ηλεκτροκίνητα οχήματα!

Συνολικά, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας παραλαμβάνει 59 νέα οχήματα, με τα οποία αντικαθιστά 17 παλαιάς τεχνολογίας ρυπογόνα και υψηλού λειτουργικού κόστους οχήματα και επιπλέον καλύπτει υπηρεσιακές ανάγκες όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων. Αναλυτικά, παραλαμβάνει:

18 επιβατικά με καύσιμο DIESEL
26 με καύσιμο DIESEL και δυνατότητα κίνησης 4Χ4
10 τύπου PickUp με καύσιμο DIESEL και δυνατότητα κίνησης 4Χ4
5 ηλεκτροκίνητα επιβατικά
Η σύμβαση για την 5ετή λειτουργική χρονομίσθωση των 59 οχημάτων απαλλάσσει την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από σειρά άλλων δαπανών, όπως η ασφάλιση των οχημάτων, η αντικατάσταση ελαστικών, οι δαπάνες για μηχανικές επισκευές, ΚΤΕΟ και τέλη κυκλοφορίας.

Προβλέπεται επίσης η αντικατάσταση οχήματος εντός 48 ωρών σε περίπτωση βλάβης. Η παραλαβή των νέων οχημάτων ξεκίνησε την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε σχετικά:

«Αρχές και νοοτροπίες που προσδίδουν στην αποτελεσματική λειτουργία, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην εξοικονόμηση ενέργειας πρέπει πρώτα να εφαρμόζονται από την ίδια την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και έπειτα να τις υπηρετούμε προς τα έξω, μέσα από τις δράσεις μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, παραλαμβάνουμε 59 νέα υπηρεσιακά οχήματα χαμηλής κατανάλωσης και μικρής ατμοσφαιρικής ρύπανσης, που χρησιμοποιούνται από τους υπαλλήλους μας για τις επιβλέψεις έργων, για αγορανομικούς ελέγχους κλπ.»

Επισημαίνεται, ότι έχει ήδη ξεκινήσει και βαίνει προς ολοκλήρωση η παραλαβή 17 νέων ασθενοφόρων και κινητών μονάδων για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στην Στερεά Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img
spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά