Προοδευτικοί Οικονομολόγοι Ελλάδας για το πρόσφατο σκάνδαλο χρηματισμού στη Δ.Ο.Υ Χαλκίδας

Το μήνυμα των Προοδευτικών Οικονομολόγων και του 9ου Περιφερειακού Τμήματος για το σκάνδαλο της ΔΟΥ Χαλκίδας

Συνάδελφοι οικονομολόγοι αντισταθείτε στη φορομπηχτική πολιτική για τους μικρούς και στην υποβάθμιση και διάβρωση των αξιών του επαγγέλματος σας.

Η ελληνική οικονομία έχει ολιγοπωλιακή δομή, λειτουργεί με καρτέλ, σε πάνω από 30 κλάδους. Μια κατάσταση που δεν αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση, όπως απαιτούν τα συμφέροντα του δημοσίου, της οικονομίας και των πολιτών. Αντίθετα με μια σειρά νομοθετημάτων στοχοποιεί χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με μοναδικό σκοπό τον περιορισμό τους από την αγορά, εφαρμόζοντας κατά λέξη τις απαιτήσεις αποτυχημένων μοντέλων, για να λειτουργήσει η αγορά έτσι όπως θέλουν τα ολιγοπώλια και οι θιασώτες της σχολής του Σικάγου.

Είναι δυνατόν κάποιος που φέρει την ιδιότητα του υπουργού Ανάπτυξης, να μιλά στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και να ζητά, από το βήμα του συνεδρίου, να μη διαχωρίζονται οι επιχειρήσεις σε μεγάλες και μικρές; Προφανώς και ναι, αρκεί να ονομάζεται Κώστας Σκρέκας και να μετέχει στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κι όλα αυτά τη στιγμή που τα στοιχεία που αφορούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι συντριπτικά. Όταν μόλις επτά μικρές επιχειρήσεις έχουν λάβει ενίσχυση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο “βαθύς” δημόσιος τομέας, όχι μόνο συντελεί αλλά και ενισχύει τη προηγούμενη κατάσταση προς ίδιο όφελος (οικονομικό, “συντεχνιακό”, μικροκομματικό και πολιτικό) αρκετών από τους διοικούντες διορισμένους “αρίστους”. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα πρόσφατα γεγονότα χρηματισμού και διαφθοράς στη Δ.Ο.Υ Χαλκίδας.

Καλούμε τη διοίκηση του 9ου περιφερειακού τμήματος του ΟΕΕ να ανακαλέσει τη βράβευση της διευθύντριας της Δ.Ο.Υ Χαλκίδας και να παραπέμψει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο (σύμφωνα με το ΠΔ 277/1986: Διαδικασία πειθαρχικών οργάνων του ΟΕΕ, όπως ισχύει σήμερα) όλα τα μέλη του δημόσιους υπάλληλους και ιδιώτες, που εμπλέκονται στο πρόσφατο σκάνδαλο διαφθοράς.

Αγωνιζόμαστε:

✓ Για την ανάδειξη της επιστημονικής υπόστασης του Ο.Ε.Ε. προς προοδευτική κατεύθυνση,

✓ Για να επαναφέρουμε το Ο.Ε.Ε. στην επιστημονική του λειτουργία και παρουσία, ως θεσμοθετημένο σύμβουλο της Πολιτείας και εκφραστή των προοδευτικών απόψεων της οικονομικής σκέψης,

✓ Για να υπερασπιστούμε τα πτυχία και τα δικαιώματα των επιστημόνων-επαγγελματιών οικονομολόγων, που καθημερινά βάλλονται και υπονομεύονται από τις σκοπιμότητες που υπηρετούν διάφοροι εμπλεκόμενοι στο οικονομικό γίγνεσθαι της χώρας,

✓ Για να νοιώσουν επιτέλους οι νέοι οικονομολόγοι ότι το Ο.Ε.Ε. λειτουργεί και υπερασπίζεται τα επαγγελματικά τους δικαιώματα, το μέλλον τους και την επιστημονική τους υπόσταση.

➢ Για να αναβαθμίσουμε το θεσμό και τις υπηρεσίες του Ο.Ε.Ε. ώστε να προσφέρει ωφέλιμες και ελκυστικές ανταποδοτικές υπηρεσίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img
spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά

Εξαήμερη εργασία: Ποιοι θα «χτυπάνε» ψηφιακή κάρτα από 1η Ιουλίου

Ψηφιακή κάρτα εργασίας θα «χτυπάνε» από 1η Ιουλίου οι...

ΑΑΔΕ: Μετατίθεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων των νομικών προσώπων

Mετατίθεται για τις 26 Ιουλίου 2024 η προθεσμία υποβολής...

Πότε θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους οι συνταξιούχοι

Οι συνταξιούχοι βλέπουν πάντα τα λεφτά στους λογαριασμούς τους...

Ακρίβεια: Αυξήσεις σε εμφιαλωμένα νερά, αναψυκτικά και μπίρες

Αγανακτισμένοι είναι οι καταναλωτές με το ράλι των αυξήσεων...