Ρυθμίσεις οφειλών: Μέχρι τις 31 Μαρτίου 2025 πρόκειται να διαρκέσει το «πάγωμα» των επιτοκίων – Κατατέθηκε η τροπολογία

Η τροπολογία ξεκαθαρίζει το τοπίο καθώς ορίζει πως με αναδρομική ισχύ από την 1η Απριλίου 2024, έως την 31η Μαρτίου 2025, ο τόκος παραμένει αμετάβλητος όπως είχε διαμορφωθεί την 31η Μαρτίου 2024

Το “πάγωμα” των επιτοκίων των ενταγμένων σε ρυθμίσεις οφειλών πρόκειται να ισχύσει από την 1η Απριλίου 2024 έως και την 31η Μαρτίου 2025 όπως αναφέρει η τροπολογία η οποία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Η τροπολογία ορίζει πως ο τόκος με τον οποίο επιβαρύνονται οφειλές που έχουν υπαχθεί στις αναφερόμενες περιπτώσεις ρυθμίσεων του ν.4152/2013 (έχουν βεβαιωθεί στις Δ.Ο.Υ., τα Ελεγκτικά Κέντρα και τα Τελωνεία), παραμένει αμετάβλητος στην τιμή που είχε διαμορφωθεί στις 31 Μαρτίου 2024, αντιμετωπίζοντας έτσι την αλματώδη αύξηση του μέσου ετήσιου επιτοκίου δανείων σε ευρώ χωρίς καθορισμένη διάρκεια αλληλόχρεων λογαριασμών που χορηγούνται από όλα τα πιστωτικά ιδρύματα στην Ελλάδα, σε μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις, το οποίο χρησιμοποιείται ως βάση υπολογισμού του τόκου της πάγιας ρύθμισης.

Σύμφωνα με το κείμενο της τροπολογίας, η υπέρμετρη αύξηση του τόκου της ρύθμισης δυσχεραίνει αισθητά τη δυνατότητα των φορολογουμένων να την αποπληρώσουν. Ειδικότερα, στις περιπτώσεις ρυθμίσεων με περισσότερες των 12 δόσεων ο τόκος εξισώνεται σχεδόν με τον τόκο εκπρόθεσμης καταβολής που επιβάλλεται στις ληξιπρόθεσμες αρρύθμιστες οφειλές.

Έτσι, η τροπολογία ξεκαθαρίζει το τοπίο καθώς ορίζει πως με αναδρομική ισχύ από την 1η Απριλίου 2024, έως την 31η Μαρτίου 2025, ο τόκος παραμένει αμετάβλητος όπως είχε διαμορφωθεί την 31η Μαρτίου 2024.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img
spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά

Εξαήμερη εργασία: Ποιοι θα «χτυπάνε» ψηφιακή κάρτα από 1η Ιουλίου

Ψηφιακή κάρτα εργασίας θα «χτυπάνε» από 1η Ιουλίου οι...

ΑΑΔΕ: Μετατίθεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων των νομικών προσώπων

Mετατίθεται για τις 26 Ιουλίου 2024 η προθεσμία υποβολής...

Πότε θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους οι συνταξιούχοι

Οι συνταξιούχοι βλέπουν πάντα τα λεφτά στους λογαριασμούς τους...

Ακρίβεια: Αυξήσεις σε εμφιαλωμένα νερά, αναψυκτικά και μπίρες

Αγανακτισμένοι είναι οι καταναλωτές με το ράλι των αυξήσεων...