Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι στο ΓΝ Νοσοκομείο Χαλκίδας – Καταγγέλουν τεράστιες ελλείψεις

Για την δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας μίλησαν σε συνάντηση που είχαν με τον Διοικητή του Νοσοκομείου οι εργαζόμενοι

Αναφέρθηκαν στις τεράστιες ελλείψεις σε όλα τα τμήματα του ΓΝ Χαλκίδας, στην ανάγκη να δημιουργηθεί νέος οργανισμός που να καλύπτει τις ανάγκες του νέου νοσοκομείου ενώ απαίτησαν την άμεση ενίσχυση με προσωπικό των ΤΕΠ – ΤΕΠ covid και της κλινικής covid θέτοντας παράλληλα σειρά ζητημάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Χαλκίδας

Μετά την παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, στις 4/01, προχωρήσαμε σε συνάντηση με το Διοικητή του Νοσοκομείου στον οποίο εκθέσαμε την δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε σε όλο το Νοσοκομείο, που σε συνδυασμό με την έξαρση του covid και άλλων ιώσεων δημιουργεί πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από τα ήδη οξυμένα, καθώς κανένα μέτρο ενίσχυσης του Νοσοκομείου με προσωπικό δεν έχει ληφθεί.

Διαμηνύσαμε σε όλους τους τόνους ότι η κατάσταση στο Νοσοκομείο είναι επικίνδυνη. Αναφερθήκαμε στις τεράστιες ελλείψεις σε όλα τα τμήματα, στην ανάγκη να δημιουργηθεί νέος οργανισμός που να καλύπτει τις ανάγκες του νέου νοσοκομείου. Απαιτήσαμε την άμεση ενίσχυση με προσωπικό των ΤΕΠ – ΤΕΠ covid και της κλινικής covid. Ενώ θέσαμε το ζήτημα στελέχωσης της ΜΕΘ με προσωπικό σε περίπτωση που ανοιχθούν νέα κρεβάτια, χωρίς να επιβαρυνθούν άλλα τμήματα, αλλά προσλαμβάνοντας νέο προσωπικό.

Οι απαντήσεις της Διοίκησης σε όσα θέσαμε ήταν:

  1. Σε σχέση με τη ΜΕΘ ανέφερε ότι ΥΠΕ και Κυβέρνηση, επιδιώκουν το άνοιγμα και άλλων κρεβατιών. Για το μόνο που δεσμεύτηκε είναι ότι αν προστεθούν κρεβάτια δεν θα λειτουργήσουν με τον ίδιο αριθμό προσωπικού. Δεν απάντησε με τι προσωπικό θα γίνει αυτό. Δεν απάντησε στο ότι οι εργαζόμενοι δε μπορούν να δουλεύουν με ένα ρεπό. Ως Σύλλογος καλούμε τους εργαζομενους της ΜΕΘ και των άλλων τμημάτων σε ετοιμότητα, για άμεση αντίδραση. Το άνοιγμα και άλλων κρεβατιών “εν μια νυκτί” το έχουμε ξαναζήσει και έχουμε πικρή εμπειρία από την κατάσταση που επικρατούσε, τόσο για το προσωπικό όσο και για τους ασθενείς.
  2. Σε σχέση με την κλινική covid ανέφερε ότι υπάρχει πιθανότητα να αυξηθούν οι κλίνες και ότι αν αυξηθούν θα χρειαστεί να αποδυναμωθεί η λειτουργία άλλων τμημάτων, χωρίς να αναφέρει ποια θα είναι αυτά.Σε καμία περίπτωση δε συμφωνούμε με την υποβάθμιση των παροχών υγείας! Σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούμε οι εργαζόμενοι να γίνονται “μπαλάκι” από κλινική σε κλινική.Καλούμε τους εργαζόμενους της κλινικής covid να μεγαλώσουν τη διεκδίκηση και κρατάμε ως θετική την παρουσία τους στην κινητοποίηση.
  3. Σε σχέση με τα ΤΕΠ ανέφερε ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα, με το υπάρχον προσωπικό, σε ότι αφορά την οργάνωση του τμήματος. Διαμηνύσαμε ότι η κατάσταση παραμένει εκρηκτική και ότι οι εργαζόμενοι στα ΤΕΠ “σθενάζουν” υπό το βάρος της υποστέλεχωσης. Ξεκάθαρες απαντήσεις για τη στελέχωση δεν πήραμε, μόνο ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες!Κανένας εργαζόμενος να μη δεχθεί την τραγική υποστελέχωση, να μη δείξει ανοχή στη διαλυτική κατάσταση των ΤΕΠ.

Το επόμενο διάστημα ο Σύλλογος Εργαζομένων σχεδιάζει νέο κύκλο παρεμβάσεων, επαφών με άλλα σωματεία, φορείς για να στελεχωθεί το Νοσοκομείο με μόνιμο προσωπικό.

Στα σχέδια τους για τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας και για εργαζόμενους “ερείπια” θα μας βρουν απέναντι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img
spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά

Χαλκίδα: Σήμερα η κηδεία του Γ. Οικονομίδη – Ήταν θύμα του πολύνεκρου τροχαίου

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι οικείοι του άτυχου νεαρού. Τον Γιώργο θα...

Πολύνεκρο τροχαίο στη Ξάνθη – Τρεις νεκροί φοιτητές από τη Χαλκίδα (βίντεο)

Τέσσερις νέοι ηλικίας 22-28 χρόνων άφησαν την τελευταία τους...

Συνελήφθη φυγόποινος στη Χαλκίδα με τρεις καταδίκες και ποινή 14 ετών

Ο φυγόποινος υποβλήθηκε, το μεσημέρι της Παρασκευής, σε δειγματοληπτικό...

Θάνατος στο νησί

Δεν μετράει η εθνικότητα ή το φύλο, μετράει η...