Σε διαδικτυακή συνάντηση με την Υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Διαδικτυακή συνάντηση με τις γυναίκες Δημάρχους πραγματοποίησε χθες, Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024, η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα, στην οποία συμμετείχε και η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.

Κατά τη συνάντηση, η Δήμαρχος, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλες τις Δημάρχους, με την ελπίδα στην επόμενη δημοτική θητεία να αυξηθούν, αναφέρθηκε σε όλες τις ενέργειες του Δήμου Χαλκιδέων για την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών και την προαγωγή της ισότητας σε όλους τους τομείς.

Αρχικά, επισήμανε τις δράσεις της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, που επανασυστάθηκε στον Δήμο Χαλκιδέων, στο σχέδιο δράσης που έχει υιοθετήσει ο Δήμος και με την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων, καθώς και γενικά στις ενέργειες της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας, μέσω και της Θεματικής Επιτροπής Ισότητας, στην οποία προεδρεύει η Δήμαρχος.

Επίσης, αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελεί το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Χαλκιδέων, το οποίο εξυπηρετεί καθημερινά γυναίκες που ζητούν βοήθεια, από όλη την Εύβοια και τη Βοιωτία, τονίζοντας την σπουδαιότητα της δομής, η οποία μάλιστα ενισχύθηκε με Νομικό Σύμβουλο και με επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό.

Τέλος, έκανε αναφορά σε σειρά δράσεων ενημέρωσης σε σχολεία και χώρους εργασίας, που πρόκειται να ξεκινήσει ο Δήμος Χαλκιδέων και δήλωσε ότι, είναι στη διάθεση των συναδέλφων Δημάρχων, ώστε, από κοινού, να συνεχίσουν να προωθούν την ισότητα των φύλων και την ενδυνάμωση του ρόλου των γυναικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img
spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά