Στη συνάντηση των Περιφερειαρχών με τον Πρωθυπουργό ο Φάνης Σπανός

Στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ τέθηκαν σημαντικά ζητήματα που αφορούν την Εύβοια στα πλαίσια αυτής.

Στο πλαίσιο της τοποθέτησής του ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός:

Κατέθεσε συγκεκριμένα αιτήματα και ολοκληρωμένες προτάσεις για τη χρηματοδότηση έργων από εθνικούς πόρους, όπως τις είχε εισφέρει, εξάλλου, και στο 9ο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Πρότεινε βασικές αλλαγές πλαισίου για την απρόσκοπτη ένταξη και νέων έργων στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.

Επεσήμανε την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών καταβολής αποζημιώσεων και υλοποίησης έργων μετά από φυσικές καταστροφές, οι οποίες, παρά τη σαφή βελτίωση των τελευταίων ετών, ακόμη χρήζουν υψηλότερης αποτελεσματικότητας.
Αναφέρθηκε στο πρόβλημα της υπηρεσιακής υποστελέχωσης και -εκτός από τις προσλήψεις- πρότεινε λύσεις, όπως η θέσπιση δυνατότητας συνδρομής του ιδιωτικού τομέα σε συγκεκριμένες λειτουργίες, με την εποπτεία των υπηρεσιών της Περιφέρειας.
Επανέφερε το αίτημα εκχώρησης επιπλέον αρμοδιοτήτων στις Περιφέρειες, προκειμένου να επιλυθούν λειτουργικά ζητήματα, αλλά και να ενδυναμωθεί ο ρόλος των Περιφερειών και συνολικά της Αυτοδιοίκησης.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός ολοκλήρωσε την παρέμβασή του, καλώντας τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση να συνεχίσουν την προσπάθεια για την υποστήριξη των δομών δημόσιας Υγείας, αλλά και των αγροτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img
spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά