Στην Διευρυμένη Συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων το Επιμελητήριο Εύβοιας

Στην Διευρυμένη Συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) που έλαβε χώρα την Παρασκευή 8 Μαρτίου στο Ρέθυμνο, εκπροσώπησε το Επιμελητήριο Εύβοιας η κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη.

Η εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου στην ΚΕΕΕ, κατά τη διάρκεια των εργασιών τοποθετούμενη και απευθυνόμενη στους εκπροσώπους της Κυβέρνησης ζήτησε :

Tην θεσμοθέτηση ακατάσχετου λογαριασμού, τονίζοντας ότι αποτελεί το ιδανικό μέτρο και τη μοναδική ορθολογική και ρεαλιστική διέξοδο για να απεγκλωβιστούν οικονομικά και να προχωρήσουν με αξιοπρέπεια και με συνέπεια οι επιχειρηματίες ανταποκρινόμενοι στις υποχρεώσεις τους, σε αντίθεση με ανακοινώσεις μέτρων του τύπου ισχύς ποινών φυλάκισης για τα χρέη.

Η κα Αγιοστρατίτη έθεσε ιδιαίτερα υπόψιν των κυβερνώντων – επι της ανάγκης υλοποίησης της εν λόγω πρότασης και λύσης – την ιδιάζουσα περίπτωση των επιχειρήσεων του Νομού, δεδομένων των καταστροφικών οικονομικών συνεπειών που υπέστησαν από τις διαδοχικές φυσικές καταστροφές στο νησί αλλά και των οικονομικών συνεπειών που υπέστησαν από το κλείσιμο της Συνεταιριστικής Τράπεζάς Εύβοιας που οδήγησε το 70% εξ αυτών σε τεράστιες οφειλές μη ρυθμιζόμενων δανείων.

 Την άμεση αποπληρωμή των δικαιούχων επιχειρήσεων σε επιδοτούμενα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης.

Την υλοποίηση προγραμμάτων υπερ της εξάλειψης της υποαντιπροσώπευσης των γυναικών στα κοινά, μέσα από την υποστήριξη των αυτών γυναικών που παράλληλα με αυτή την εξαιρετικά εργώδη ενασχόληση τους, οφείλουν και επιτελούν και τον εξαιρετικά πολύπλοκο και δύσκολο ρόλο σήμερα της γυναίκας-εργαζομένης-μητέρας.

Επι των προτάσεων της κας Αγιοστρατίτη ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας, δεσμεύτηκε για την αναλυτική εξέταση τους και για τον προγραμματισμό σχετικής συνάντησης επι αυτού.

Στην Διευρυμένη Συνεδρίαση της Δ.Ε. της ΚΕΕΕ που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή πλήθους μελών των Επιμελητηρίων από όλη τη χώρα, επιχειρηματιών, εκπροσώπων της Κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν μεταξύ άλλων : Ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, o Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, o Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστος Στυλιανίδης, η Υπουργός Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Μάξιμος Σενετάκης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Ρεθύμνου, κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης και ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

Με το πέρας των εργασιών ακολούθησε συνέντευξη τύπου των Προέδρων της ΚΕΕΕ, κ. Ιωάννη Μασούτη, και του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, κ Γεωργίου Γιακουμάκη, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση απονομής Επιχειρηματικών Βραβείων και αδελφοποίησης Επιμελητηρίων Βοιωτίας και Ρεθύμνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά

Καύσιμα: Οι τιμές παίρνουν την ανηφόρα – Πάνω από 2,30 στα νησιά

 Φλερτάρει με τα 2 ευρώ στη Χαλκίδα λίγο πριν...

Συντάξεις: Έρχονται αναδρομικά έως 4.000 ευρώ – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Αναμένεται απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου που θα ανοίξει...

“Ανακαινίζω-Νοικιάζω”: Πως πρόκειται να “ανοίξουν” 12.500 κλειστά σπίτια

Εκτιμάται ότι περίπου 12.500 κατοικίες οι οποίες είναι κλειστές...

Ψαχνά: Αναστολή για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς

Συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Διρφύων- Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς με...