Στην ετήσια δεξίωση απονομής βραβείων επιχειρηματικότητας τoυ ΕΒΕΑ ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Γεροντίτης και η Πρόεδρος του Εμπορικού τμήματος κ. Κόλλια Βότση

Στην ετήσια δεξίωση απονομής βραβείων επιχειρηματικότητας που διοργανώνει κάθε χρόνο το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, παρέστησαν και εκπροσώπησαν το Επιμελητήριο Εύβοιας, ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Γεροντίτης και η Πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος κα Σοφία Κόλλια – Βότση.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου παρουσία πλήθους επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), το ΕΒΕΑ, τίμησε την ιδέα και τις αξίες της επιχειρηματικότητας, απονέμοντας τα «Βραβεία ΕΒΕΑ 2023» σε 11 επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που με την επιχειρηματική τους δράση στήριξαν καθ΄ όλη τη διάρκεια του περασμένου έτους, την εθνική οικονομία, την απασχόληση και την κοινωνία.

Η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, στην έναρξη της εκδήλωσης μεταξύ άλλων τόνισε : «Η χρονιά ξεκινά με θετικά μηνύματα για την ελληνική οικονομία. Μετά και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, η εμπιστοσύνη στη σταθερότητα, στην αξιοπιστία και στις προοπτικές της οικονομίας μας είναι σε υψηλά επίπεδα. Η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων λειτουργεί ως ανάχωμα στο κλίμα επιβράδυνσης που κυριαρχεί στην Ευρώπη και παγκόσμια. Οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για την κινητοποίηση επενδύσεων, που επιταχύνουν τον παραγωγικό μετασχηματισμό της οικονομίας. Το πρόσταγμα της ολικής ανάταξης της ελληνικής οικονομίας οφείλει να μας ενώσει. Θέλουμε μια ανάπτυξη με διάρκεια και ποιότητα, που θα στηρίζεται στην παραγωγικότητα, στην εξωστρέφεια, στην καινοτομία, στη γνώση και στη σύνεση. Μια ανάπτυξη δυναμική, αλλά και κοινωνικά δίκαιη, η οποία θα δημιουργεί όρους ευημερίας για τους πολλούς».

Τα βραβεία απένειμαν Υπουργοί και Υφυπουργοί της κυβέρνησης καθώς και εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, ως ακολούθως. Το Βραβείο «Αναπτυσσόμενης Μικρομεσαίας Επιχείρησης» απένειμε ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας. Το βραβείο «Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης» απένειμε ο Υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ και Διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού, κ. Γιάννης Μπρατάκος. Το Βραβείο «Εξαγωγικής Δραστηριότητας – Διεθνούς Παρουσίας» απένειμε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης.

Το Βραβείο «Ενίσχυσης της απασχόλησης» απένειμε ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Το Βραβείο «Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας» απένειμε η Υπουργός Εσωτερικών, κα Νίκη Κεραμέως. Το Βραβείο «Έρευνας – καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης» απένειμε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Μάξιμος Σενετάκης. Το Βραβείο «Περιβάλλοντος και πράσινης ανάπτυξης» απένειμε η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κα Βασιλική Λαζαράκου. Το Βραβείο «Ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας» απένειμε ο Βουλευτής Επικρατείας, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Εκπρόσωπος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Δημήτρης Μάντζος. Το Βραβείο «Γυναικείας επιχειρηματικότητας» απένειμε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστής Χατζηδάκης. Το Βραβείο «Συμπερίληψης» απένειμε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κα Σοφία Ζαχαράκη. Το Βραβείο «Νέου επιχειρηματία» απένειμε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκος Παπαθανάσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img
spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά

Χαλκίδα: Αστυνομικός χτύπησε με κράνος την πρώην σύντροφό του

Ο αστυνομικός αναζητείται Ένα ενδοοικογενειακό επεισόδιο με πρωταγωνιστή έναν αστυνομικό...

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης στη Χαλκίδα (ΦΩΤΟ)

Το πέμπτο Σαββατοκύριακο μετά το Πάσχα 8 και 9...