Συναγερμός στις ΗΠΑ: Εκατοντάδες ασθενείς Νοσοκομείου πιθανόν να έχουν εκτεθεί στους ιούς του HIV και της ηπατίτιδας

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί λοιμώξεις μεταξύ των ασθενών, δήλωσε το νοσοκομείο

Εκατοντάδες ασθενείς του Νοσοκομείου Σέιλεμ στη Μασαχουσέτη ενδέχεται να έχουν εκτεθεί στους ιούς της ηπατίτιδας Β, ηπατίτιδας C και του HIV, χωρίς πάντως να έχει επιβεβαιωθεί ακόμη κάποια λοίμωξη μεταξύ των επηρεαζόμενων ατόμων.

Σύμφωνα με το ABC News που επικαλείται ανακοίνωση του νοσοκομείου – το οποίο που βρίσκεται 32 χλμ βορειοανατολικά της Βοστώνης – σχεδόν 450 ασθενείς που υποβλήθηκαν σε ενδοσκοπικές διαδικασίες μέσα σε διάστημα δύο ετών μπορεί να εκτέθηκαν στους παραπάνω ιούς. Οι ενδοσκοπήσεις είναι εξετάσεις που γίνονται με την εισαγωγή στο σώμα ενός οργάνου που μοιάζει με σωλήνα και παρέχει τη δυνατότητα απεικόνισης στον γιατρό. Συνηθισμένες ενδοσκοπικές διαδικασίες είναι οι βρογχοσκοπήσεις, οι κολονοσκοπήσεις και οι λαπαροσκοπήσεις.

Το Νοσοκομείο Σέιλεμ δήλωσε ότι οι ασθενείς μπορεί να εκτέθηκαν κατά τη διάρκεια χορήγησης ενδοφλέβιων φαρμάκων «με τρόπο που δεν συνάδει με τις βέλτιστες πρακτικές» του. Η διοίκηση έλαβε γνώση των περιστατικών νωρίτερα φέτος, διόρθωσε την πρακτική και ενημέρωσε τις ομάδες ποιότητας υπηρεσιών και ελέγχου λοιμώξεων.

Οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου δεν αποκάλυψαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς μπορεί να συνέβη η έκθεση ή τα μέτρα που ελήφθησαν για την αποφυγή παρόμοιων προβλημάτων.

Το Νοσοκομείο Σέιλεμ δήλωσε ότι συνεργάζεται με τις αρμόδιες Υπηρεσίες Υγείας της Μασαχουσέτης και πως, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε, προσδιορίστηκε «ότι ο κίνδυνος μόλυνσης για τους ασθενείς από αυτό το συμβάν είναι εξαιρετικά μικρός».

«Το νοσοκομείο Σέιλεμ έχει ενημερώσει όλους τους ασθενείς που ενδέχεται να επηρεάστηκαν, έχει δημιουργήσει μια τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας με ιατρικό προσωπικό που απαντά σε ερωτήσεις και παρέχει δωρεάν εξετάσεις και υποστήριξη» στα συγκεκριμένα άτομα, επισημαίνει η ανακοίνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img
spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά

Η πρώτη ποινική δίκη του Τραμπ συνδέεται με πορνοστάρ;

Θα είναι ένα πρωτοφανές γεγονός στην ιστορία των ΗΠΑ...

Το Αννόβερο επέστρεψε κλεμμένο αγγείο στην Ελλάδα – Πώς βρέθηκε στα χέρια των SS

Η πόλη του Αννόβερου επέστρεψε στην Ελλάδα ένα αρχαίο...

Βρετανία: O πρώτος αεροδιάδρομος πτήσεων αποκλειστικά για drones είναι γεγονός

Σημαντική εξέλιξη για τις αερομεταφορές Ένας αεροδιάδρομος πτήσεων για drones...