Σύσκεψη υπό τον Υπουργό Λ. Αυγενάκη με θέμα την ίδρυση Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια παρακολούθησε ο κ. Β. Βαρελάς

Στη σύσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, με εκπροσώπους των Επιμελητηρίων της χώρας, με θέμα συζήτησης την ίδρυση Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια, εκπροσώπησε το Επιμελητήριο Εύβοιας ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων Βασίλης Βαρελάς

Κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Καρδίτσας το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης γνωστοποίησε την πολιτική απόφαση της κυβέρνησης για τη λειτουργία Αγροτικών Τμημάτων εντός των Επιμελητηρίων. Στόχος της ρύθμισης θα είναι να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα στον πρωτογενή τομέα και να προσφέρει στήριξη και γνώσεις στους αγρότες, μέσα από την ανάπτυξη προγραμμάτων της ΕΕ.

Πρόταση του υπουργού είναι η λειτουργία ξεχωριστού Μητρώου Αγροτών το οποίο θα ενημερώνεται από το ΥπΑΑΤ και η διαχείριση – εφόσον το επιθυμούν – θα γίνεται από τα Επιμελητήρια, ενώ το κόστος θα καλύπτεται απ’ ευθείας από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Η λειτουργία Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια θα είναι προαιρετική.

Στην ανοικτή διαβούλευση συνολικά μετείχαν 50 εκπρόσωποι από τα 59 Επιμεημα των Αγροτικών Τμημάτων.

Στη σύσκεψη από πλευράς ΥπΑΑΤ μετείχαν, επίσης, οι υφυπουργοί Σταύρος Κελέτσης και Διονύσης Σταμενίτης και οι Γ.Γ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης και Κώστας Μπαγινέτας.

Μετά τη σύσκεψη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δήλωσε μεταξύ άλλων : «Εμπιστευόμαστε τον επιμελητηριακό κόσμο, τα Επιμελητήρια της χώρας και τις διοικήσεις τους και σε συνεργασία με τον αρμόδιο για τα Επιμελητήρια Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα προχωρήσαμε σε μια διάταξη που περιλαμβάνει τη δημιουργία Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια, προαιρετικά φυσικά, εφόσον διαπιστώσουν την ανάγκη οι διοικήσεις.

Όπως διαπίστωσα από την ανοιχτή συζήτηση που είχαμε, η πρόταση εκτιμάται θετικά. Μένει να επιβεβαιωθεί και από τη Γενική Συνέλευση που θα κάνουμε το επόμενο διάστημα.

Είναι μια ευχάριστη εξέλιξη διότι πραγματικά δημιουργείται ένας άλλος αέρας, πλέον πιο επιχειρηματικός στον αγροτικό χώρο της χώρας μας. Συνάμα, όμως καταθέσαμε την ανάγκη λειτουργίας ενός σύγχρονου, αποτελεσματικού και πλούσιου σε πληροφορίες, Μητρώου Αγροτών, το οποίο θα ανοίξει στο υπουλητήρια της χώρας οι οποίοι αντιμετώπισαν θετικά τις προτάσεις του Υπουργείου, καλώντας τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Επιμελητηρίων που θα αναπτύξει σχετική συζήτηση για το ζήτργείο και προτείναμε να γίνει με τη συνεπικουρία, με τη διαχειριστική ευθύνη των επιμελητηρίων. Έτσι ώστε να υπάρχει και μια ώσμωση των αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων και μελισσοπαραγωγών της χώρας μας με τον επιχειρηματικό κόσμο σε κάθε νομό. Χαίρομαι γιατί, πλέον, υπάρχει μια άλλη αντίληψη και ένα άλλο επίπεδο συνεργασίας. Είμαι βέβαιος ότι πλέον ο αγροτικός κόσμος της χώρας μας μπορεί να είναι πιο αισιόδοξος διότι αλλάζουμε σελίδα. Μπαίνουμε σε ένα άλλο κλίμα, σε μια άλλη φιλοσοφία και με τη συνεργασία του υπουργείου Ανάπτυξης, συνολικά της κυβέρνησης, αλλά και των διοικήσεων των Επιμελητηρίων της χώρα μας, θα καταφέρουμε να κάνουμε πολλά και χρήσιμα ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img
spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά