Θεία Λειτουργία στον Οσιο Ιακώβο Τον Με Συγχωρείτε

Γράφει ο π.Δημήτριος Αργύρης Πρωτοπρεσβύτερος

Χθες  το πρωί μνήμη της Αγίας Μάρτυρος Γλυκερίας με ιδιαίτερη κατάνυξη τελέστηκε ο Ορθρος και η Θεία Λειτουργία στο πανέμορφο Νεόδμητο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Οσίου Ιακώβου Με Συγχωρείτε το οποίο βρίσκεται στο νέο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως μας στο οποίο ιερουργει ο ιερομόναχος π. Χρύσανθος Χριστοφης.

Ένα παρεκκλήσι τόσο όμορφο και αρχοντικό αλλά συνάμα και ταπεινό το οποίο μοιάζει πολύ στον Άγιο που είναι αφιερωμένο. Διότι ο όσιος ιάκωβος παρόλο που ήτανε πλήρης χαρισμάτων του αγίου πνεύματος και ποταμός θεολογίας εννοείται μία παρουσία αρχοντική θα λέγαμε συνάμα για την ταπεινότητα η οποία τον διακατείχε η οποία τον βοήθησε να κερδίσει την βασιλεία των ουρανών και την αγιότητα.

Αυτό το με συγχωρείτε το οποίο επαναλάμβανε και στους ιερείς και στους κληρικούς τους οποίους συναντούσε ένδειχνε λίγο την ταπεινότητα του αλλά έδειχνε και ένα χάρισμα το οποίο είχε διότι με το συγχωρείτε που έλεγε ζήτω σε συγχώρεση στο θεό για τις αμαρτίες που έβλεπε στους συνανθρώπους που συναντούσε αλλά ποτέ δεν το είπε ποτέ δεν έδειξε την αγιότητα του διότι είχε το όφιλε στον θεό και στην πίστη του αλλά και στην εμπιστοσύνη του στην εμπιστοσύνη που έδειξε στον θεό και αφέθηκε για να λουστεί με τις χάρες του αγίου πνεύματος.

Αυτό το παράδειγμα πρέπει να λάβουμε και εμείς από τον Άγιο να έχουμε πίστη στο Θεό αλλά πάνω από όλα εμπιστοσύνη στο Θεό και να αφήνουμε ακατακρίτως την ψυχή μας να την πλάθει και να την καθαρίζει η χάρις του Παναγίου και καθαρτικού Πνεύματος η οποία απομακρύνει κάθε αμαρτία και μολυσμο της ψυχής μας και αμέσως αμέσως και του σώματος. Διότι γνωρίζουμε τις πολλές αμαρτίες ασθενεί και το σώμα και η ψυχή. Ας προστρέξουμε λοιπόν στο νέο άγιό μας τον Άγιο Ιάκωβο τον με Συγχωρείτε να με μεσιτεύει στον Κύριο στους αναξιους αλλά τον παρακαλέσουμε να μας χαριτώσει με τα πνευματικά χαρίσματα τα οποία είχε και με αυτά άγιαστηκε.Χριστος Ανέστη χαρά μου .

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img
spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά

Εύβοια: Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος – Τα συγκλονιστικά θαύματα του Αγίου

Άγιος Ιωάννης Ρώσος: Η πολύ γλυκιά, νεανική μορφή του...

Το παράπονο του π. Δημητρίου Αργύρη για την έλλειψη ιατρικής περίθαλψης

Γράφει ο πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Αργύρης Ένα παράπονο αλλά και...

Εορτή Ζωοδόχου Πηγής Αγλέφαρου Άνω Βαθειας

Σήμερα άλλη μία μεγάλη θεομητορική γιορτή σημαντική για την...