Το Επιμελητήριο Εύβοιας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Ρουμανίας

Το Επιμελητήριο προώθησε τον ευβοϊκό τουρισμό στη Ρουμανία

Το Επιμελητήριο Εύβοιας εκπροσώπησαν στην ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ “TTR ROMANIAN INTERNATIONAL TOURISM FAIR ROMEXPO” 15 έως 18 Φεβρουαρίου 2024 στο Βουκουρέστι, ο κ. Ρουμελιώτης Θεόδωρος Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λουτρών Αιδηψού και ο κ. Δημήτριος Σεπετής Εκπρόσωπος του Φορέα στην Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Χαλκιδέων.

Η αγορά της Ρουμανίας αποτελεί τα τελευταία χρόνια για το Επιμελητήριο, μια εκ των βασικότερων επιλογών προώθησης του ευβοϊκού τουριστικού προϊόντος, λόγω της πολύ θετικής εικόνας των επαγγελματιών του χώρου στη Ρουμανία για τη χώρα μας αλλά και του μεγάλου ενδιαφέροντος των δυνητικών επισκεπτών για τον εναλλακτικό τουρισμό καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, με την Εύβοια να είναι πολύ ψηλά στις προτιμήσεις τους.

Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου αξιοποιώντας τους πολιτισμικούς, ιστορικούς και θρησκευτικούς δεσμούς των δύο χωρών αλλά και τις σταθερές βάσεις συνεργασιών των δύο αγορών που ήδη έχουν τεθεί από τις προηγούμενες εκπροσωπήσεις και συμμετοχές του Φορέα, πρόβαλαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τουριστικού προϊόντος της Εύβοιας και της Σκύρου και ανέδειξαν την διακριτή τουριστική τους ταυτότητα. Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποίησαν B2B συναντήσεις με διακεκριμένους tour operators και δημοσιογράφους για την παρουσίαση και προώθηση των επιχειρήσεων του κλάδου καθώς και των ανανεωμένων προγραμμάτων τους.

Η στοχευμένη συνεργασία του Επιμελητηρίου με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η άρτια προβολή των τουριστικών υπηρεσιών και υποδομών του Νομού Ευβοίας, απέφεραν κατά τη διάρκεια της μεγάλης αυτής συνάντησης τουρισμού, τις πρώτες νέες συμφωνίες για το προσεχές καλοκαίρι.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης το περίπτερο της Περιφέρειας μέσα από το οποίο οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου πρόβαλαν την Εύβοια και τη Σκύρο – δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην Βόρεια Εύβοια – το επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων Θεσμικών, ο Βουλευτής και Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας κ. Dragos Gabriel Zisopol και η Πρέσβης της Ελλάδας στην Ρουμανία κα. Λίλη Ευαγγελία Γραμματίκα.

Την τουριστική προβολή της Εύβοιας και συνολικά της Στερεάς Ελλάδας στήριξαν με την παρουσία τους, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού, κα Φανή Παπαθωμά και ο Ειδικός Σύμβουλος του Περιφερειάρχη σε θέματα Τουρισμού και Αθλητισμού κ. Ηλίας Μπουρμάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά

Η Αιδηψός δεν είναι μόνο οι ιαματικές πηγές της

Η φημισμένη λουτρόπολη είναι ένας προορισμός για όλους Η αλήθεια...

Βύθουρη: Η μαγευτική παραλία της Εύβοιας (φώτο)

Η παραλία Βύθουρη βρέχεται από το Αιγαίο και λίγοι...

Στο πλευρό των επαγγελματιών εστίασης της Ιεράπετρας το σωματείο “ο Ξένιος Ζεύς”

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι συνάδελφοι τους ενόψει της...

Εύβοια: Ποια είναι τα πατροπαράδοτα έθιμα της Αποκριάς στο νησί της Σκύρου; (βίντεο)

Οι Απόκριες αποτελούν ουσιαστικά την εισαγωγή στην περίοδο της...