Βασιλικό: Ποιο πρώην μεγάλο εργοστάσιο της Εύβοιας αξιοποιήθηκε;

Πρόκειται για τη γιγαντιαία εγκατάσταση της εταιρείας «Ζukera Trading Co Lt», σε μια έκταση 400.000 τετραγωνικών μέτρων

Μια μοναδική για την Ελλάδα, εγκατάσταση για logistics, άνοιξε τις πύλες της στο Βασιλικό Χαλκίδας, διαθέτοντας λιμενικές υποδομές με απεριόριστες δυνατότητες ανάπτυξης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, σε σχέση με την εφοδιαστική αλυσίδα.

Πρόκειται για τη γιγαντιαία εγκατάσταση της εταιρείας «Ζukera Trading Co Lt», σε μια έκταση 400.000 τετραγωνικών μέτρων, που περιλαμβάνει κτίρια αποθήκευσης, δομημένης επιφάνειας 120.000 τετραγωνικών μέτρων με ένα θαλάσσιο μέτωπο μήκους 1,5 χιλιομέτρου.

Οι εγκαταστάσεις της Zukera βρίσκονται στην Nοτιο-ανατολική ακτή του Ευβοϊκού Κόλπου, στο ανατολικό τμήμα του όρμου του Λευκαντί. Βρίσκονται σε απόσταση 10 χιλιομέτρων, νοτιοανατολικά της Χαλκίδας και απέχουν 87 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

Η πρόσβαση επιτυγχάνεται μέσω της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας και εν συνεχεία μέσω του αυτοκινητόδρομου Χαλκίδας – Σχηματαρίου και της Εθνικής Οδού Χαλκίδας – Αλιβερίου. Η απόσταση από το τοπικό εθνικό οδικό δίκτυο είναι 23 χιλιόμετρα, γεγονός που καθιστά ιδιαίτερα ικανοποιητική την προσβασιμότητα της εγκατάστασης.

Η εγκατάσταση μπορεί να λειτουργήσει ως Ελεύθερη Τελωνειακή Αποθήκη ή και ως κέντρο δεδομένων, με ολοκληρωμένες υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης μεγάλων θαλαμηγών.

Tα κτιριακά συγκροτήματα των εγκαταστάσεων της Zukera αποτελούνται από υφιστάμενα κτίρια με αποθηκευτικούς χώρους και κατασκευές, συνολικής επιφανείας δόμησης περίπου 125.000 τετραγωνικών μέτρων. Αποτελούνται από κτίρια αποθήκευσης και διαφόρων υποστηρικτικών χρήσεων (γραφεία, κατοικίες, μηχανοστάσια, χώροι προσωπικού κ.α.)

Η έκταση μπορεί να στεγάσει επίσης, την κατασκευή πρόσθετων αποθηκευτικών χώρων και άλλων εγκαταστάσεων αυξάνοντας το μέγεθος των κτιριακών εγκαταστάσεων σε 250.000 τετραγωνικά μέτρα.

Στη βιομηχανικά αξιοποιημένη περιοχή και στο χώρο υποστήριξης του λιμένος, υπάρχει δίκτυο εσωτερικών δρόμων που υπερβαίνει σε μήκος τα 3 χιλιόμετρα.

Οι λιμενικές υποδομές

Οι λιμενικές υποδομές κατασκευάστηκαν το 1978 και εξυπηρετούν κατ’ αποκλειστικότητα την εγκατάσταση της Zukera, με δυνατότητα λειτουργίας σε 24ωρη βάση, καθώς βρίσκονται σε κλειστό και γαλήνιο όρμο. Περιλαμβάνουν κύριο προβλήτα μήκους 300 μέτρων και με βύθισμα 12 μέτρων. Διαθέτουν περιβαλλοντική αδειοδότηση και τελούν σε πλήρη συμμόρφωση με τον Κώδικα Ασφάλειας για την διεθνή ναυσιπλοΐα και τις λιμενικές εγκαταστάσεις (ISPS Code).

Στις παρυφές εκάστης πλευράς της κύριας προβλήτας υπάρχουν 2 ράμπες (νηοδόχοι) μήκους 9 μέτρων η κάθε μια, για την υποδοχή πλοίων RoRo.

Τα στοιχεία αυτά καθιστούν την λιμενική εγκατάσταση προνομιακό λιμένα για την εξυπηρέτηση πάσης φύσεως φορτηγών σκαφών.

Η Εγκατάσταση της Zukera και οι απεριόριστες δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει σε ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, την καθιστούν μια ιδανική επιλογή για χρήσεις, που σχετίζονται με την εφοδιαστική αλυσίδα (ως Ελεύθερη Τελωνειακή Αποθήκη) ή κέντρο δεδομένων, ή για ολοκληρωμένες υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης μεγάλων θαλαμηγών.

Η ιδιοκτησία της Εγκατάστασης ενδιαφέρεται για την αξιοποίηση της στο πλαίσιο τέτοιων χρήσεων μέσω μακροπρόθεσμης παραχώρησης/εκμίσθωσή της, σε ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.

Πηγή: Naftemporiki

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img
spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά

Χαλκίδα: Αστυνομικός χτύπησε με κράνος την πρώην σύντροφό του

Ο αστυνομικός αναζητείται Ένα ενδοοικογενειακό επεισόδιο με πρωταγωνιστή έναν αστυνομικό...

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης στη Χαλκίδα (ΦΩΤΟ)

Το πέμπτο Σαββατοκύριακο μετά το Πάσχα 8 και 9...