Δίωξη για ξέπλυμα, απιστία και υπεξαίρεση στον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα για τα οικονομικά της Κιβωτού

Ολοκληρώθηκε η εισαγγελική έρευνα για τις οικονομικές ατασθαλίες στην Κιβωτό του Κόσμου

Ποινική δίωξη για υπεξαίρεση και απιστία ασκήθηκε σε βάρος του πατρός Αντώνιου και της πρεσβυτέρας, Σταματίας Γεωργαντή, για ηθική και φυσική αυτουργία αντίστοιχα. Το ζευγάρι διώκεται για τα κακουργήματα της απιστίας, της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Οι συγκεκριμένες κατηγορίες τους απαγγέλθηκαν μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που διενεργούσε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ι. Σέβης για τις οικονομικές ατασθαλίες στην Κιβωτό του Κόσμου.

Πλέον, μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης η δικογραφία διαβιβάζεται σε ανακριτή, ο οποίος αφού την μελετήσει θα καλέσει σε απολογία τον ιερέα και την πρεσβυτέρα. Κατά πληροφορίες, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα protothema.gr, η πρεσβυτέρα φέρεται να έχει τελέσει τα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης ως φυσικός αυτουργός, ενώ ο ιερέας φέρεται ως ο ηθικός αυτουργός των παραπάνω πράξεων. Και οι δύο διώκονται επιπλέον και για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Μάλιστα, για την ίδια υπόθεση ποινική δίωξη ασκήθηκε και σε δύο ακόμη πρόσωπα του περιβάλλοντος του ζευγαριού. Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν πρώην εργαζόμενο στη ΜΚΟ και ένα συγγενικό τους πρόσωπο. Το αδίκημα που τους αποδίδεται είναι αυτό της συνέργειας σε πλημμεληματική υπεξαίρεση.

Και αυτό διότι, όπως διαπιστώθηκε ένα μέρος του μισθού του υπάλληλου ύψους 30.000 ευρώ φαίνεται πως «γύριζε» στην Κιβωτό του Κόσμου ενώ στη θυρίδα του συγγενικού προσώπου του ιερέα και της πρεσβυτέρας, σε νησί του Αιγαίου εντοπίστηκε ποσό ύψους 57.000 ευρώ.

Η έρευνα

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της εισαγγελικής έρευνας προέκυψαν στοιχεία ικανά να στοιχειοθετήσουν την άσκηση κακουργηματικής δίωξης σε βάρος του πατρός Αντωνίου και της πρεσβυτέρας και να οδηγήσουν την υπόθεση σε ανάκριση.

Ειδικότερα, το κακούργημα της υπεξαίρεσης που απαγγέλθηκε στον ιερέα και τη πρεσβυτέρα, σχετίζεται σύμφωνα με πληροφορίες με τα χρήματα και τιμαλφή ύψους περίπου 470.000 ευρώ που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της Κιβωτού του Κόσμου, το οποίο χρησιμοποιούσε ο πατέρας Αντώνιος. Ακόμη αφορά σε κοσμήματα και χρυσές λίρες που εντοπίστηκαν σε θυρίδες αλλά και σε ποσό 300.000 ευρώ που λείπει από τα διαθέσιμα της ΜΚΟ.

Για το αδίκημα της απιστίας οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό απαγγέλθηκε στο ζευγάρι καθώς εντοπίστηκαν αναιτιολόγητες δαπάνες άνω των 190.000 ευρώ. Πρόκειται για ποσό που αφορά στην αγορά ακινήτου στην Πωγωνιανή και τις επισκευές που έγιναν σε αυτό. Ακόμη η ίδια κατηγορία αφορά σε εκταμιεύσεις 2.000.000 ευρώ από τα ταμεία της ΜΚΟ για τα οποία δεν υπάρχουν παραστατικά. Κατά τις ίδιες πληροφορίες τα χρήματα αυτά εκταμιεύτηκαν για άλλους σκοπούς από αυτούς που υπηρετεί η οργάνωση.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα είχαν κληθεί σε ανωμοτί εξηγήσεις. Και οι δυο φέρονται να είχαν αρνηθεί την εμπλοκή τους σε οποιαδήποτε έκνομη πράξη σχετικά με τα οικονομικά της ΜΚΟ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img
spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά