Επίδομα ανεργίας: Τι αλλάζει από το 2024 – Οι παγίδες

Τι αλλάζει στο επίδομα ανεργίας με το νέο έτος

Μέσα στους πρώτους έξι μήνες του 2024 θα αρχίσει η εφαρμογή για το εξατομικευμένο επίδομα ανεργίας που θα συνδέεται με τον πρότερο εργασιακό μισθό και ασφαλιστικό βίο του ανέργου αλλά και με την κατάρτιση και θα καταβάλλεται πέραν των 12 μηνών.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, έρχονται αλλαγές και στο επίδομα ανεργίας για τους μακροχρόνια άνεργους 200 ευρώ. Το επίδομα θα συγχωνευθεί στο νέο επίδομα ανεργίας ενώ θα γίνουν πιο ελαστικά τα εισοδηματικά κριτήρια προκειμένου να το λάβουν περισσότεροι δικαιούχοι.

Επιπλέον εξετάζεται να διευρυνθεί το διάστημα καταβολής του επιδόματος για όσους έχουν εργαστεί αρκετά χρόνια και έχουν καταβάλει περισσότερες ασφαλιστικές εισφορές.

Αυτή τη στιγμή, το επίδομα των 200 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους καταβάλλεται μετά τους 12 μήνες της τακτικής επιδότησης και για τους επόμενους 12 μήνες, ενισχύοντας τον άνεργο συνολικά για 24 μήνες.

Σήμερα την ενίσχυση των 200 ευρώ την λαμβάνουν μόνο 20.000 – 25.000 άνεργοι ετησίως λόγω των κριτηρίων που υπάρχουν, όταν οι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα της ΔΥΠΑ για περισσότερους από 12 μήνες ήταν 488.714 το Σεπτέμβριο φέτος, το 58,4% του συνόλου των ανέργων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img
spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά

Σχολεία: Ανοίγουν επιπλέον 20.000 θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

Ειδικότερα το πρόγραμμα αφορά στη δημιουργία επιπλέον 20.000 θέσεων...

Δ.Ο.Υ Χαλκίδας: Οι κοριοί και οι “κωδικές” συνομιλίες που τους έκαψαν

Τους διαλόγους που «καίνε» τα μέλη του κυκλώματος των...