Επιμελητήριο Εύβοιας: Το μήνυμα του Προέδρου Γ. Γεροντίτη για τη νέα χρονιά

 

Αγαπητά Μέλη, Φίλες και φίλοι,

Το 2023 είναι ήδη παρελθόν. Στο Επιμελητήριο μας το αποχαιρετίσαμε με την ικανοποίηση της πραγματοποίησης ενός φιλόδοξου πλάνου δράσεων, προσανατολισμένου να συμβάλει στην ενδυνάμωση της οικονομικής δραστηριότητας του τόπου μας και ταυτόχρονα να ισχυροποιήσει όλη την ευβοϊκή επιχειρηματική αλυσίδα.

Το εν λόγω πλάνο, κληθήκαμε να το υλοποιήσουμε μέσα σε ένα οικονομικό περιβάλλον επιβαρυμένο επι σειρά ετών από τις επιπτώσεις της πολυετούς οικονομικής κρίσης και τις επιπτώσεις των κρίσεων που ακολούθησαν, της πανδημικής, της ενεργειακής και της τιμαριθμικής. Ένα οικονομικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ο Νομός μας, βίωσε περισσότερες αρνητικές επιπτώσεις σε σύγκριση με αυτές άλλων τοπικών επιχειρηματικών κοινοτήτων. Επιπτώσεις που μεγεθύνθηκαν μετά από τις τεράστιες φυσικές καταστροφές που προκάλεσαν στον τόπο μας, οι πρωτοφανείς πυρκαγιές του 2021 και οι πλημμύρες του 2023.

Με αισιοδοξία ωστόσο και το βλέμμα μπροστά, στο Επιμελητήριο μας και το 2024 θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε, να υποστηρίζουμε και να προασπίζουμε με θέρμη την επιχειρηματική δραστηριότητα και δη την ευβοϊκή, αναπτύσσοντας διαρκώς δυναμικές παρεμβάσεις προς την Πολιτεία. Καταθέτοντας ουσιαστικές προτάσεις για τη στήριξη των επιχειρήσεων μας. Ταυτόχρονα και μέσα σε ένα πλαίσιο μελέτης των βέλτιστων πρακτικών από το εθνικό και το παγκόσμιο επίπεδο ικανό να διασφαλίσει ένα υγιές τοπικό περιβάλλον, θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση στοχευμένων αναπτυξιακών και εκπαιδευτικών κυρίως δράσεων, δίνοντας έμφαση :

  • Στην αναβίωση της Τεχνικής Σχολής «Δημόκριτος»
  • Στη διασύνδεση των πανεπιστημιακών σπουδών με την τοπική αγορά εργασίας και τις επιχειρήσεις μας, σε στενή συνεργασία με το Παράρτημα Ευρίπου του ΕΚΠΑ.
  • Στην δημιουργία μιας Δομής υποστήριξης καινοτομίας και συνεργατικών σχημάτων
  • Στην ολοκλήρωση του Εκθεσιακού χώρου στο ισόγειο του Κτιρίου του Επιμελητηρίου Ευβοίας για την προβολή της ιστορίας της ευβοϊκής βιομηχανίας της Εύβοιας
  • Σε δράσεις για την ανάπτυξη της ευβοϊκής εξωστρέφειας, (στον Τομέα της Παραγωγής, της Μεταποίησης, του Εμπορίου και των Υπηρεσιών)
  • Σε εξειδικευμένες Δράσεις για την προβολή της Εύβοιας ως ιδιαίτερος τουριστικός προορισμός
  • Σε δράσεις για την σύνδεση του ευβοϊκού τουρισμού με την τοπική παραγωγή και την τοπική γαστρονομία
  • Σε δράσεις για την ποιοτική κατάρτιση και την έγκυρη ενημέρωση των μελών μας, με σκοπό την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας τους, μέσα από τη διοργάνωση σεμιναρίων και ημερίδων σε οικονομικά και φορολογικά θέματα, σε θέματα σύγχρονης επιχειρηματικότητας, ανάπτυξης της εξωστρέφειας και προώθησης των εξαγωγών, σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, Τεχνικών Ασφαλείας κλπ
  • Σε δράσεις για την παροχή υψηλής και πλέον εξειδικευμένης επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης των επιχειρηματιών/μελών μας – όλων των κλάδων – στο εξωτερικό, μέσω της υλοποίησης των προγραμμάτων ERASMUS+

Αγαπητά Μέλη, Φίλες και φίλοι,

Θέλω να γνωρίζετε ότι στο Επιμελητήριο Εύβοιας εργαζόμαστε με κάθε συνέπεια, ώστε αυτό να αποτελεί ένα Επιμελητήριο, δυναμικό, εξωστρεφές και καινοτόμο που θα πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις και κυρίως θα στέκεται πάντοτε δίπλα στις επιχειρήσεις – Μέλη του.
Σε αυτή την προσπάθεια μας σας καλώ σε μια γόνιμη συνεργασία ώστε να δημιουργήσουμε μαζί ένα καλύτερο αύριο για την ευβοϊκή επιχειρηματικότητα.

Σας εύχομαι από καρδιάς, καλή χρονιά, με υγεία, δημιουργία, πρόοδο και ευημερία.

Γιάννης Γεροντίτης
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Εύβοιας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img
spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά

Εξαήμερη εργασία: Ποιοι θα «χτυπάνε» ψηφιακή κάρτα από 1η Ιουλίου

Ψηφιακή κάρτα εργασίας θα «χτυπάνε» από 1η Ιουλίου οι...

ΑΑΔΕ: Μετατίθεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων των νομικών προσώπων

Mετατίθεται για τις 26 Ιουλίου 2024 η προθεσμία υποβολής...

Πότε θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους οι συνταξιούχοι

Οι συνταξιούχοι βλέπουν πάντα τα λεφτά στους λογαριασμούς τους...

Ακρίβεια: Αυξήσεις σε εμφιαλωμένα νερά, αναψυκτικά και μπίρες

Αγανακτισμένοι είναι οι καταναλωτές με το ράλι των αυξήσεων...