Ερώτηση Συμεών Κεδίκογλου: «Ανάγκη για καλύτερη διασύνδεση της Β. Εύβοιας μέσω της πορθμειακής γραμμής Αιδηψού λόγω των εκτελούμενων έργων»

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής 

Θέμα: «Ανάγκη για καλύτερη διασύνδεση της Β. Εύβοιας μέσω της πορθμειακής γραμμής Αιδηψού λόγω των εκτελούμενων έργων».

Ο βασικός δρόμος διασύνδεσης Αιδηψού με τον όμορο δήμο Λίμνης Μαντουδίου Αγίας Άννας είναι κλειστός λόγω έργων που εκτελούνται από την Περιφέρεια.

Τα έργα αυτά γίνονται για να αντιμετωπιστούν επικίνδυνα κατολισθητικάφαινόμενα και σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, ο δρόμος θα δοθεί στην κυκλοφορία τον Οκτώβριο του 2025. Μέχρι τότε, ακόμη και αν οι προθεσμίες τηρηθούν που στην πράξη σπανίως συμβαίνει, δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη πρόβλεψη για την εξυπηρέτηση των πολιτών ή την τμηματική του παράδοση.

Όπως γίνεται κατανοητό, το γεγονός αυτό έχει επιπτώσεις στην οικονομική ζωή των κατοίκων επιπρόσθετα και γιατί αφορά μια τουριστική περιοχή με αυξημένη κίνηση ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Επιπλέον, το έτσι κι αλλιώς λοιπό κακό οδικό δίκτυο είναι σύνηθες να παραμένει κάποιες μέρες κλειστό λόγω καιρικών φαινομένων, απομονώνοντας έτσι την περιοχή και επιτείνοντας το αίσθημα ανασφάλειας.

Να σημειωθεί ότι η εναλλακτική οδός επικοινωνίας προς Χαλκίδα ή Αθήνα είναι μέσω του πορθμείου Λουτρών Αιδηψού ή Αρκίτσας. Το τελευταίο όμως δρομολόγιο τους χειμερινούς μήνες είναι στις 6 μ.μ. ενώ το αυξημένο πλέον κόστος γίνεται δυσβάσταχτο για συχνές μεταφορές ανθρώπων και εμπορευμάτων.

Κατόπιν τούτου και με δεδομένη τη νησιωτικότητα του Ν. Ευβοίας, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σκοπεύετε για όσο διάστημα διαρκούν τα έργα να επιδοτήσετε τη γραμμή μειώνοντας έτσι το εισιτήριο και αυξάνοντας τα δρομολόγια ιδανικά για όλους τους επιβάτες αλλά τουλάχιστον για τους μόνιμους κατοίκους της Εύβοιας;

O ερωτών βουλευτής

Συμεών Κεδίκογλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img
spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά