Εύβοια: Στα «σκαριά» μεγάλο οδικό έργο – «Ανάσα» σε δεκάδες οδηγούς

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσε την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων κατασκευής για την παράκαμψη Βασιλικού

Μετά τη σχετική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Στερεάς Ελλάδας, η παράκαμψη Βασιλικού έχει απολύτως ώριμη μελέτη, ώστε να χρηματοδοτηθεί.

Το οδικό τμήμα της παράκαμψης του Βασιλικού, μήκους 7,6 χλμ. περίπου, αποτελεί νέο τμήμα της Ε.Ο. αρ. 44 (Θήβα – Χαλκίδα – Αλιβέρι – Λέπουρα) του δευτερεύοντος εθνικού οδικού δικτύου.

Τι περιλαμβάνει το τεράστιο έργο

Το έργο περιλαμβάνει τη διαμόρφωση ισόπεδων κόμβων για τη σύνδεση με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο με τη διαμόρφωση βοηθητικού παράπλευρου και κάθετου οδικού δικτύου, που θα εξυπηρετεί τοπικές συνδέσεις και προσβάσεις.Περιλαμβάνει επίσης τα ακόλουθα τεχνικά έργα:

Γέφυρα του ποταμού Λήλαντα.
Τεχνικά άνω και κάτω διάβασης του κάθετου βοηθητικού οδικού δικτύου.
Έργα διέλευσης εγκαρσίων ρεμάτων (οχετοί).
Διαμήκη υδραυλικά έργα (υπόνομοι, τάφροι).

Το συνολικό κόστος κατασκευής του συγκεκριμένου οδικού τμήματος ανέρχεται στα 28.500.000 ευρώ και μαζί με το κόστος των απαλλοτριώσεων υπολογίζεται στα 32.000.000 ευρώ περίπου.

Σπανός: Κορυφαία προτεραιότητα η παράκαμψη Βασιλικού

«Μια κορυφαία προτεραιότητά μας σε επίπεδο οδικών αξόνων για την Περιφέρειά μας είναι η παράκαμψη Βασιλικού. Ένας οδικός άξονας που θα προσφέρει οδική ασφάλεια, αλλά και τεράστια ανάπτυξη, ουσιαστικά σε όλη την κεντρική και νότια Εύβοια», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε:

«Ανακοινώνουμε με χαρά ότι ολοκληρώσαμε τις μελέτες και εξασφαλίσαμε όλες τις εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις για το συγκεκριμένο έργο, ύστερα από μια δαιδαλώδη τεχνική διαδικασία. Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τις τεχνικές μας υπηρεσίες για αυτήν τους την επιτυχία, που ολοκληρώθηκε με την έκδοση των περιβαλλοντικών όρων του έργου.

»Πλέον το έργο μπορεί να χρηματοδοτηθεί και να μπει σε διαδικασία δημοπράτησης. Για τον σκοπό αυτό απαιτούνται, μαζί με την εκτιμώμενη δαπάνη απαλλοτρίωσης και προ εργολαβικής έκπτωσης, περί τα 32.000.000 ευρώ. Ξεκινούμε τις επαφές με την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία για να πετύχουμε την κατασκευή της παράκαμψης Βασιλικού!»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img
spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά

Σχολεία: Ανοίγουν επιπλέον 20.000 θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

Ειδικότερα το πρόγραμμα αφορά στη δημιουργία επιπλέον 20.000 θέσεων...

Δ.Ο.Υ Χαλκίδας: Οι κοριοί και οι “κωδικές” συνομιλίες που τους έκαψαν

Τους διαλόγους που «καίνε» τα μέλη του κυκλώματος των...