Πρώτο μήνυμα του νέου αρχηγού ΓΕΑ: «Θα παραμείνουμε ακοίμητοι φρουροί των ελεύθερων ελληνικών ουρανών»

Ο αντιπτέραρχος Γρηγοριάδης διαβεβαίωσε ότι «είμαι έτοιμος να ανεβάσουμε την Αεροπορία μας ακόμα ψηλότερα και να την παραδώσουμε καλύτερη και ισχυρότερη στις επόμενες γενιές Αεροπόρων»

Το μήνυμα ότι «ήμασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε ακοίμητοι φρουροί των ελεύθερων ελληνικών ουρανών» έστειλε στην ομιλία κατά την τελετή ανάληψης των καθηκόντων του ο νέος αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Δημοσθένης Γρηγοριάδης.

Ο ίδιος δήλωσε συγκινημένος, χαρούμενους και υπερήφανος για την ανάληψη των καθηκόντων ενώ μίλησε με θερμά λόγια για τον προκάτοχό του, πτέραρχο Μπουρολιά, «έναν άριστο Αξιωματικό και φίλο, με τον οποίο είχα την τιμή και τη χαρά να συνεργαστώ στενά και να γνωρίσω το εξαιρετικό του ήθος και το μέγεθος του έργου που αφήνει στην Πολεμική Αεροπορία».

Ο κ. Γρηγοριάδης διαβεβαίωσε ότι «είμαι έτοιμος να ανεβάσουμε την Αεροπορία μας ακόμα ψηλότερα και να την παραδώσουμε καλύτερη και ισχυρότερη στις επόμενες γενιές Αεροπόρων».

Κάνοντας αναφορά στον πόλεμο στην Ουκρανία και το Ισραήλ αλλά και την αστάθεια στο κέρας της Αφρικής ο νέος επικεφαλής της Πολεμικής Αεροπορίας σημείωσε ότι «δεν μας επιτρέπεται εφησυχασμός» προσθέτοντας ότι «το ταραγμένο αυτό περιβάλλον ασφάλειας με τη συνεχή παρουσία τρομοκρατικών, αλλά και απειλών που αναφύονται από τη χρήση νέων τεχνολογιών, έχει διαμορφώσει ένα πλαίσιο, εντός του οποίου καλούμαστε να προσαρμοστούμε, να εξελιχθούμε, να αλλάξουμε».

Όπως σημείωσε «στόχος μου είναι να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια με εντατικότερους πλέον ρυθμούς για να εξασφαλίσουμε στην Πολεμική Αεροπορία τα μέσα και τις δυνατότητες εκείνες που θα την καταστήσουν ικανή να εγγυηθεί την αποτροπή και να δώσει στην πολιτική Ηγεσία του τόπου ένα ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο στην προσπάθεια να καταστήσει τη Χώρα μας σημαντικό δρώντα στη διεθνή πολιτική σκηνή. Προς την κατεύθυνση αυτή θα συνεχιστεί απρόσκοπτα ο εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών F-16 στην έκδοση VIPER, θα ολοκληρωθεί η παραλαβή των αεροσκαφών RAFALE με την άφιξη 6 νέων μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και θα προωθηθεί ο εκσυγχρονισμός ή η προμήθεια, όπου απαιτείται, νέων συστημάτων. Παράλληλα, θα πρέπει να σχεδιάσουμε και να προετοιμαστούμε για την επόμενη ημέρα και την εποχή που θα περάσουμε στην 5η γενιά αεροσκαφών. Επιβάλλεται και θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε η Πολεμική Αεροπορία, ως κατ’ εξοχήν τεχνολογικό όπλο, να παρακολουθεί και να πρωταγωνιστεί στις τεχνολογικές εξελίξεις»

Απευθυνόμενος, δε, στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, τον οποίο ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη ο κ. Γρηγοριάδης διαβεβαίωσε ότι «θα αξιοποιήσω στον μέγιστο βαθμό όλα τα μέσα που μου παρέχει η ελληνική πολιτεία και θα καταβάλω το μέγιστο των δυνατοτήτων μου για να αυξήσω τη μαχητική της ικανότητα, ώστε να συνεχίσει να εγγυάται την αποτροπή, την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας, την ειρήνη και την ευημερία του ελληνικού λαού».

Κλείνοντας την πρώτη ημερήσια διαταγή του ο νέος αρχηγός ΓΕΑ απέτισε φόρο τιμής «στους συναδέλφους που έπεσαν επιτελώντας το καθήκον για την Πατρίδα, υπηρετώντας την Πολεμική Αεροπορία και να υποσχεθώ ότι, θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να κάνουμε πραγματικότητα αυτό που κι εκείνοι ονειρεύονταν, για τον χώρο που τόσο αγάπησαν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img
spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά

Εύβοια: Σε ποιες περιοχές ξεκινούν τα αντιπυρικά έργα;

Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για αντιπυρικά έργα σε Εύβοια, Έβρο &...

Αστυνομία: Παραμένει ο Γερογιάκομος στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας

Μετά τις πρόσφατες κρίσεις των αξιωματικών παραμένει στην Αστυνομική...

«Καμπανάκι» της ΕΥΠ σε υπουργούς για επισφαλείς επικοινωνίες – «Προσοχή με τα κινητά σας»

Τι τους συστήνει «Οι τηλεφωνικές σας συνομιλίες μέσω των ήδη...