«Καμπανάκι» της ΕΥΠ σε υπουργούς για επισφαλείς επικοινωνίες – «Προσοχή με τα κινητά σας»

Τι τους συστήνει

«Οι τηλεφωνικές σας συνομιλίες μέσω των ήδη γνωστών εφαρμογών επικοινωνίας δεν είναι ασφαλείς» γράφει επείγον έγγραφο το οποίο εστάλη στα κυβερνητικά στελέχη και κορυφαίους κρατικούς αξιωματούχους από την ΕΥΠκυβερ, προκαλώντας συναγερμό και τροφοδοτώντας διάφορα σενάρια σχετικά με το πραγματικά οδήγησε τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας μα προχωρήσουν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», η ΕΥΠ προειδοποιεί τα στελέχη της κυβέρνησης ότι οι τηλεφωνικές συνομιλίες τους, όπως και η ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων μέσω των γνωστών εφαρμογών κρυπτογραφημένης συνομιλίας, δεν είναι ασφαλείς και αδιάβλητες. Τους ζητά μάλιστα να μην χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένες εφαρμογές σε σοβαρά θέματα που αφορούν στο κυβερνητικό έργο.

Τους συστήνει αντίθετα να αντικαταστήσουν την εφαρμογή με άλλη, που δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και προέρχεται από την Ελβετία.

Εκτός από την Ελλάδα και άλλες χώρες έχουν ακολουθήσει την ίδια τακτική, καθώς η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελίζαμπεθ Μπορν απαγόρευσε στους υπουργούς να χρησιμοποιούν τις γνωστές εφαρμογές επικοινωνίας, διότι υπάρχουν τρωτά σημεία στην κρυπτογράφηση και την ασφάλειά τους. Σε παρόμοια πρωτοβουλία είχε προχωρήσει την περασμένη άνοιξη και η βρετανική κυβέρνηση.

Να σημειωθεί ότι την εφαρμογή που προτείνει η ΕΥΠ ως ασφαλή στα κυβερνητικά στελέχη χρησιμοποιούν για τις μεταξύ τους συνομιλίες από τον Ιανουάριο του 2022 τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της Ελβετίας. Στις αρχές του χρόνου μάλιστα εκπρόσωπος του στρατού είχε συσχετίσει την απαγόρευση της χρήσης εφαρμογών με θέματα ασφαλείας. Η ΕΥΠ ως αρχή ασφάλειας πληροφοριών είναι αρμόδια για την σύνταξη πολιτικών ασφαλειών και την προστασία κρατικών φορέων σε θέματα επικοινωνιών και πληροφοριών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img
spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά

Εύβοια: Σε ποιες περιοχές ξεκινούν τα αντιπυρικά έργα;

Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για αντιπυρικά έργα σε Εύβοια, Έβρο &...

Αστυνομία: Παραμένει ο Γερογιάκομος στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας

Μετά τις πρόσφατες κρίσεις των αξιωματικών παραμένει στην Αστυνομική...

Πρώτο μήνυμα του νέου αρχηγού ΓΕΑ: «Θα παραμείνουμε ακοίμητοι φρουροί των ελεύθερων ελληνικών ουρανών»

Ο αντιπτέραρχος Γρηγοριάδης διαβεβαίωσε ότι «είμαι έτοιμος να ανεβάσουμε...